top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

On pakko osata valita.

Elämme nyt sellaisessa (ruoka)ympäristössä, että meidän on aivan pakko osata valita oikeita asioita hyvinvointimme kannalta. Teollisten elintarvikkeiden valikoima kasvaa kasvamistaan ja tuoteselosteet ovat yhä hurjempia; pidempiä ja vähemmän aitoja raaka-aineita sisältäviä. Näyttäisi siltä, että ultraprosessoidun ravinnon marssittaminen markkinoille vain kiihtyy ja kiihtyy, samalla, kun markkinointi on yhä aggressiivisempaa (mukana myös ilmastosyyllistäminen) ja erilaisia hypejä saadaan sosiaalisen median avulla luotua hyvin helposti. "Tarvitsemme paljon uusia tuotteita." totesi eräs tv- kokki.


Ei. Me emme nimenomaan tarvitse enää yhden yhtäkään uutta tuotetta, vaan me tarvitsemme tuotteiden hurjaa vähentämistä. Mutta koska tämä ei tule tapahtumaan, vaan todellakin päinvastoin, on vastuu valinnoista ihmisellä itsellään.


Tuoteselosteiden lukemista pidetään toisinaan merkkinä epäterveestä käytöksestä. Tuoteselosteiden lukemisen sanotaan voivan jopa olla merkki ortoreksiasta, eli että ihminen on sairaalloisen kiinnostunut terveydestä. Tuoteselosteiden lukemisen sanotaan myös olevan ensimmäinen merkki syömishäiriöstä ja niin edelleen. Tuoteselosteiden lukemista demonisoidaan, koska niitä ei haluta lukea.


Täysin käsittämättömiä ja vaarallisia näkemyksiä nykyajan ruokaympäristössä, jossa meille syötetään lisäaineita, sokeria, vehnää ja huonoja rasvoja lähes kaikessa mahdollisessa, mitä kaupan hyllystä löytyy. Varmasti 90-95% markettien valtavista valikoimista on käytännössä turhaa ja epäterveellistä roskaa. On todella surullista, jos ihminen ei välitä; ei osaa tai ei halua olla kiinnostunut siitä, mitä suusta menee alas. Eikä ymmärrä, miten paljon sillä on merkitystä, kaikkeen. Tämä välinpitämättömyys ja kyvyttömyys tehdä parempia valintoja kostautuu ennemmin tai myöhemmin ja nyt näyttää sille, että jo ennemmin.


Joko sinä osaat valita? Oletko tullut tietoiseksi siitä, että sillä on todella väliä, mitä syöt? Että ruoka on lääkkeesi, poltto- ja rakennusaineesi ja että jos et sinä ole valmis valitsemaan, vetämään rajoja ja jos et koskaan osaa sanoa asioille myös "EI", on suuri riski sille, että voit huonosti tässä ympäristössä, joka pursuaa ravintoköyhää mukaruokaa. Itsesi vuoksi, tule tietoiseksi ja opi valitsemaan ❤︎735 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page