top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Me malttamattomat.

Meissä naisissa istuu todella tiukassa ajatus diettaamisesta, kuurilla olemisesta ja laihduttamisesta. Opimme sen äidiltä tyttärelle, kenties saamme äidinmaidossa jo. Painonpudotuksessa ja tavoitepainossa pysymisessä ei ole todellakaan mitään väärää, kunhan sen tekee oikein. On tervettä rakkautta itseään kohtaan ajatella omaa terveyttään ja tavoitella sitä painoa, jossa itsellä on hyvä olla. Kyse ei ole turhamaisuudesta, pinnallisuudesta tai ulkonäkökeskeisyydestä, vaan hyvinvoinnista. On kuitenkin tietyt asiat, jotka kannattaa sisäistää ja muistaa, niin homma on paljon helpompaa ja todennäköisyys pysyvälle onnistumiselle paljon suurempi. Nämä asiat eivät ole helppoja, ja suurin osa meistä naisista harjoittelee niitä monta kertaa elämässään, valitettavan usein myös onnistumatta.


 

PYSYVÄ RATKAISU JA ELÄMÄNTAPA


Ketogeeninen ruokavalio eroaa paljon muista tavoista pudottaa ja hallita painoa. Ensinnäkin, mikään muu tapa ei ole näin pysyvä. Pussikuurit tai laihdutusvalmisteet eivät ole pysyvä ratkaisu, eikä niillä pääse oikeasti edes hyvään alkuun! Kovin moni ei myöskään jaksa pitkään syödä rasvatonta rahkaa, rasvatonta kanaa ja kuivaa salaattia kaloreita laskien. Ja niin aniharva meistä on sellainen, joka pystyy hallitsemaan mielihalunsa aina kun haluaa! Sen lisäksi, että keto on pysyvä tapa syödä, elämäntapa, se on loistava juuri siksi, että mielihalujen hallinta on huomattavasti helpompaa, kun niitä on noin 97% vähemmän. Painonpudotus ja -hallinta on huomattavasti helpompaa, kun saa syödä ihanaa ruokaa ja kokonaisvaltainen hyvä olo motivoi todella paljon.

Ja ajatus siitä, ettei tätä "dieettiä" tarvitse lopettaa koskaan, on ihastuttava!

 

UNOHDA VERTAILU!


Vertailemme itseämme väistämättä toisiin naisiin ja heidän edistymiseensä. Jokaisen pitäisi sisäistää oma yksilöllisyytensä ja ajatella itsestään hyvää. Sinussa saattaa tapahtua jotain muuta tärkeää, vaikka paino ei nyt juuri putoakaan kovaa vauhtia. Kyseessä ei ole kilpailu eikä kuuri. Lopeta vaa'alla hyppääminen! Paino ei todellakaan ole ainoa, eikä edes paras mittari, mutta sellainen mittari se on, jota olemme tottuneet tiiviisti tuijottamaan. Rasva palaa ketogeenisellä tehokkaasti ja rasva on paljon kevyempää kuin lihas, joka ketogeenisellä ruokavaliolla ei katoa lainkaan, toisin kuin kitukaloridieeteillä. Mittanauha tai vaatteet voivat kertoa paljon enemmän. Kehossa tapahtuu monimutkaisia asioita ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ketogeenisellä ruokavaliolla toisilla paino lähtee hurjaa vauhtia alas, toisilla tasaisen hitaasti, joillakin kestää jopa kuukausia, että alkaa tapahtua mitään. Jokaiseen taipaleeseen kuuluvat jaksot, jolloin edistystä ei tapahdu. Tottakai edistyminen motivoi, mutta keho ei ole kone. Ennen pitkää jokaisen keho kuitenkin löytää optimaalisen tilansa ja mittansa. Vertailusta ja itsensä ruoskimisesta seuraa ainoastaan stressiä. Stressi ja stressihormonit ovat yksi tehokkain estäjä sille, että keho ei lähde keventymään. Keveä keho tarvitsee myös keveän mielen ja tähän nimenomaan tarvitaan pitkäjänteistä ja rentoa elämäntapa- ajattelua, ei kuuriluontoista sinnittelyä!
Olet ainoa sinä!


 

OLE PITKÄJÄNTEINEN!


Elämäntapa- ajatus on hyvä sisäistää kunnolla ja aidosti. Mitä elämäntapa tarkoittaa? Olemme perinteisesti tottuneet siihen, että muutamme ruokavaliotamme vain "laihdutuskuurin" ajaksi. Eli olemme hyvin tiiviisti sisäistäneet ajatuksen väliaikaisuudesta silloin, kun pudotamme painoa. Tämän huomaa selvästi naisten kanssa toimiessa. Kuuriajattelu on takaraivossa jatkuvasti ja tämä tuo malttamattomuutta tullessaan. Hätäisenä ajatuksena saattaa olla, että kuuri pian loppuu, eikä tavoitetta ole saavutettu!! Usein asetamme tavoitteita "kilo viikossa" tai muuta vastaavaa, ja kun tämä ei toteudu, stressi ja malttamattomuus alkaa painaa päälle - eikä se todellakaan paranna tilannetta. Motivaatio toki katoaa helpommin, jos ei toivottuja tuloksia tule, mutta aina voi myös ottaa ohjat käsiinsä ja yrittää tehdä jotain, mikä voisi auttaa eteenpäin.


Ehdotan tähän, että mietit seuraavanlaista ajatusta: Montako kertaa olet ollut laihdutuskuurilla? Aika monta? Montako kertaa olet saanut pudotetut kilot takaisin? Aika monta? Entä mitä on tapahtunut silloin, kun et ole ollut minkäänlaisella "kuurilla"? Olet kenties voinut huonosti, lihonut, ollut väsynyt ja ajatellut, että TARTTIS TEHDÄ JOTAIN! No nyt sinä teet jotain, koko ajan! Olet tilanteen herra! Tai oikeastaan rouva. Ainoastaan syömällä hyvin. Ja teet sitä lopun elämääsi, sillä sinulla on hyvä tapa syödä, jonka ansiosta voit hyvin, tervehdyt sisäisesti ja ajan kanssa painokin lähtee liikkeelle. Enkä kyllä ole kuullut, että kukaan olisi lihonutkaan ketogeenisellä ruokavaliolla ollessaan, toisin kuin hyvin helposti tapahtuu hiilareiden kanssa värkätessä.Ole oman elämäsi rouva!

 

MALTTI ON VALTTIA!


Tämä ruokavalio muuttaa aineenvaihdunnan täysin toiseen tilaan, kuin missä se on ollut ehkäpä viimeiset 30-60 vuotta. Voiko tämä tapahtua täysin huomaamatta ja muutamassa päivässä? Ei voi. Tai itseasissa muutos kyllä tapahtuu muutamassa päivässä, mutta kehon sopeutuminen rasvapolttoisuuteen, uuden ruokavalion oppiminen ja tasapainon löytäminen ottaa oman aikansa, viikkoja, joskus jopa kuukausia. Liikkeelle kannattaa lähteä rauhassa, itseään kuunnellen, pitkäjänteisesti. On loppuelämä aikaa. Ruokavalion alussa ja myöhemminkin kehon sopeutuessa on otettava huomioon tiettyjä asioita, ja siihen on tukea tarjolla, mutta muuten ketogeeninen ruokavalio on hyvin yksinkertainen, luonnollinen ja herkullinen tapa syödä.


Ole rento, ole rauhassa! Pysy valitsemallasi tiellä. Ajattele sitä, mitä kaikkea hyvää saat, älä sitä mitä muka menetät. Keskity kaikkeen hyvään. Nauti olostasi ja hyvästä ruoasta! Iloitse omasta ja toisten onnistumisesta!


 

ÄLÄ OLE YKSIN!


Netti on pullollaan tietoa ja vaihtoehtoja hyvinvoinnille ja painonhallinnalle.

Aika moni meistä naisista on kokeillut jo lähes kaikkea, eikä sitä pysyvää onnistumista ja läpimurtoa ole vielä tullut. Todella monelle naiselle ketogeeninen ruokavalio on avain ihan uuteen elämään ja hyvinvointiin. Kun pääset hyvään alkuun kunnon ohjauksella ja mukaan motivoivaan, samanhenkiseen ja myönteiseen naisporukkaan, triplaat mahdollisuutesi onnistua!


Tervetuloa siis Hyvään Oloon ❤️
422 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page