top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Karppauksesta ketoon.

"Karppausbuumi" taisi olla kuumimmillaan vähän 2010- luvun vaihteen molemmin puolin. Tuolloin erityisesti Ruotsista tuli tietoa karppauksesta ja onhan meilläkin ollut uraa uurtavia henkilöitä ajamassa tietoisuutta tästä asiasta eteenpäin. Kuitenkin, tuossa vaiheessa karppaus tuntui näyttäytyvän suurelle yleisölle voin ja pekonin mättämisenä ja kananmunatkin herättivät vielä suurta pelkoa. Itsekin muistan ajatelleeni, että missään tapauksessa en tuollaiselle ruokavaliolle koskaan lähtisi, sillä minä haluan syödä KAIKKEA! No, siinäpä se ongelman ydin olikin, että ihan kaikkea piti saada syödä... Ja ihan kaikki kun ei itselle sovi. Yritin siis jatkaa valitsemallani epäonnen tiellä aina vuoteen 2016 saakka, jolloin kaikki muuttui.


Kun karppaus sitten jossain vaiheessa vauhdissa "muuttui" ketoruovalioksi ja koki vähän kuin uuden tulemisen vajaat 10 vuotta sitten, on ihmisten tietoisuus tämän jälkeen ollut aivan uudella tasolla. Ylipäänsä ihmisten tietoisuus ravinnosta on lisääntynyt viime vuosina aivan valtavasti ja sitä on ollut todella ilo seurata! Tosin, väärät luulot ja uskomukset, jotka ovat eläneet jo karppauksen aikana, elävät sitkeästi edelleen. Kuitenkin sosiaalisen median ja ylipäänsä netin kautta ihmisillä on mahdollisuus saada koko ajan lisää tietoa - ja aivan oikeaa sellaista, vaikka tietenkin tätä tietoa aika vankasti edelleen pyritään suitsimaan piiloon "vääränä tietona".

On aivan loistavaa, miten ihmiset tiedon ja omien valintojensa, sekä vastuun ottamisen kautta ovat alkaneet saavuttamaan hyvinvointia ja terveyttä enenevissä määrin. Tämä on ollut itselleni kovin rakasta työtä, herätellä ihmisiä huomaamaan, miten suuri merkitys omilla valinnoilla on ja miten suuresti niillä voi vaikuttaa omaan elämänlaatuunsa ja jaksamiseen arjessa. Ja mikä lahja on, että voi vapaasti valita.


Ketoruokavaliolle lähteneet ihmiset ovat yleensä todella tietoisia ravinnon merkityksestä ja keton vaikutuksista kehossa. Kiinnostus herää ja tiedonjano yleensä kasvaa. Ruokavalion muutoksesta lähtee hyvin usein liikkeelle ennemmin tai myöhemmin myös kiinnostus moniin muihin terveyteen ja hyvinvointiin liittyviin teemoihin. Syvempää ymmärtämystä tarvitaankin, jos halutaan oikeasti onnistua elämäntapamuutoksessa ja aidosti ymmärtää, miksi se on itselle tärkeää ja mitä se vaatii, mihin omat valinnat perustuvat ja miksi niitä tehdään.

Ravinto ei ole vaan pelkkää ruokaa, jota laitetaan suusta alas, vaan paljon muutakin. Se on tietoa, ymmärtämistä ja uuden oppimista ja opettamista itselleen. Ravinto on perusta, mutta muutokseen liittyy niin paljon muutakin. Onkin ollut suuri ilo olla ohjaamassa jo tuhansia naisia oivalluksen avaimiin ja olla mukana lisäämässä ihmisten tietoisuutta omien valintojen merkityksestä ja siitä lahjasta, mikä niihin on kätketty. Kiitos jokaiselle KokoNaiselle, joka on lähtenyt muuttamaan elämäänsä.


Ilolla jatkan tätä työtä edelleen ja elän, kuten opetan ❤︎


HeliSupersuositun KokoNainen- verkkovalmennuksen helmikuun starttihinta 69€ on voimassa vielä 4.2. asti, joten hyppää mukaan ihanaan alkavan kevään energiaan! Lue lisää Rouva Keto- nettisivuilta ja aloita elämäsi muutosmatka ❤︎

96% asiakastyytyväisyyskyselyyn (1/24) vastanneista suosittelisi KokoNainen- verkkovalmennusta ystävälleen.877 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page