top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Vuosi 2019 pakettiin.

Kiitos rakkaat naiset kuluneesta vuodesta! Tämä vuosi on antanut enemmän, kuin osasin ikinä kuvitellakaan, kun aloin suunnitella hyvinvointia tukevaa verkkovalmennusta naisille reilu vuosi sitten tähän aikaan. Se, millä innolla naiset ovat lähteneet mukaan muutokseen, on ollut äärimmäisen inspiroivaa myös minulle!


Olen työskennellyt viimeiset 20 vuotta kolmessa vuorossa naisten hyvinvoinnin eteen, mutta viimeisen vuoden ajan tällä tavalla, millä nyt työskentelen. Ja se on todellakin tuntunut merkitykselliseltä, vaikka varsinaisesti työltä se ei olekaan tuntunut, vaan hauskanpidolta ja siltä se tuntuu edelleenkin! Oma elämäntapani on kietoutunut toimeentuloksi ja työksi ja se on todella antoisaa. Tämä kaikki on vienyt minut aivan mukanaan, uusiin opintoihin kohti yhä syvempää osaamista ravinnosta ja todelliseen lifestyleyrittäjyyteen. Tällaisella draivilla ei jaksaisi työtä tehdä, ellei sitä kohtaan olisi palava sydämen innostus.


Palaute tekemästäni työstä on ollut 99% positiivista ja olen saanut lukemattoman paljon ihania viestejä siitä, miten olen tuottamallani sisällöllä inspiroinut naisia tekemään muutoksia elämässään ja myös onnistumaan niissä. Voisiko parempaa ja merkityksellisempää palautetta saadakaan? Jotenkin tuntuu edelleen vaikealta ottaa vastaan kiitoksia ja palautteita, mutta olen harjoitellut sitä paljon viimeisen vuoden aikana, kiitollisena jokaisesta palautteesta. Olen opetellut olemaan ylpeä tekemästäni työstä ja nauttimaan sen mukanaan tuomasta suurenmoisesta ilosta!

Olen aina halunnut olla vaikuttamassa ja jakamassa tietoa, vaikka varsinaista opettajaverta minusta ei löydykään. Jokainen aikuinen tekee itse omat päätöksensä ja on tärkeää, että ne lähtevät aina ihmisen itsensä sisältä, omasta halusta ja että tavoitteet ovat hänen itsensä asettamat, eivät jonkun muun. Päätösten ja muutosten tekoon tarvitaan aina tietoa ja tietoisuutta, loppu jää yksilön elämänarvojen ja mielipiteiden varaan. En halua olla opettaja, mutta jonkinlainen hyvinvointipromoottori tai sparraaja, joka oman kokemuksen ja jakamansa tiedon kautta toivottavasti innostaa muitakin naisia hakemaan hyvinvointia itselleen. Haluan herätellä naisia näkemään mahdollisuudet ympärillämme. Tiedän omasta kokemuksesta hyvin myös sen, että tieto valitettavasti lisää tuskaa, mutta sen tuskan kautta on mahdollisuus kulkea voittoon.

Naisten hyvinvointi on lähellä sydäntäni, koska

olen oppinut vuosien mittaan ymmärtämään, miten tärkeä, perheitä ja koko yhteiskuntaa kannatteleva voima se on, puhumattakaan siitä, miten jokaisella naisella olisi oikeus voida hyvin! Oma muutosmatkani on kestänyt jo vuosia ja opettanut kärsivällisyyttä ja sitä, että on turha tuijottaa vain tavoitteeseen, kun matka on niin tärkeä ja oikeastaan matka on ainoa mitä on. Emme me ikinä pääse maaliin.

Kritiikiltään ei voi välttyä, kun käsittelee näinkin kuumaa aihetta kuin ravintoa, ja erityisesti ketogeenistä ruokavaliota. Tuntuu oudolta, että joillakin on tarve mustamaalata ja kritisoida toisten tekemää työtä, etenkin, kun ollaan vielä samalla puolella; viemässä tietoutta eteenpäin ja auttamassa ihmisiä voimaan hyvin! Kritiikki ei paljon itseäni heilauta, ellen sitten katso sen olevan aiheellista. Aiheellisesta kritiikistä otan mielelläni opiksi, aiheettomalle viittaan kintaalla.

Ne sadat naiset, jotka ovat saaneet kuluneen vuoden aikana hyvinvointia ja tsemppiä elämäänsä tekemäni työn avulla, ovat minulle paljon merkityksellisempi asia, kuin kritisoijat, jotka katsovat oikeudekseen olla tuomitsemassa toisten tekemää työtä, perehtymättä aiheeseen tai toisen toimintatapoihin tai ajatuksiin lainkaan. Minulle on tärkeintä, että tiedän itse olevanI oikealla asialla, olen rehellinen ja aito, allekirjoitan oman asiani sataprosenttisesti ja elän, kuten opetan. En todellakaan tiedä kaikkea, mutta jos en tiedä, otan selvää.

Ketogeeninen ruokavalio on edelleen asemassa, jossa sitä pidetään vaarallisena, rajoittuneena ja vaikeana toteuttaa. Tämä tuntuu varsin erikoiselta lähestymistavalta, kun puhumme kuitenkin terveyttä ja hyvinvointia tukevasta RAVINNOSTA, tavallisesta ruoasta ilman sokeria, viljaa, eineksiä ja roskaruokaa. Ruokavaliosta, jota on tutkittu jo paljon ja joka takuulla on tulevaisuuden juttu, ei suinkaan ohimenevä muoti-ilmiö.

Useimmiten asenteiden takana on ainoastaan kokemuksen ja tiedon puute. Enpä minäkään osaa oikein kasvis- tai vegaaniruokavalion puolesta sydämestäni puhua, kun ei kokemusta niistä ole.


Vuosi 2020 tuo tullessaan kivoja uusia juttuja, kuten ainakin sen, että aion hankkiutua oikein kovaan kuntoon! Aion edelleen tehdä kaltaisteni tavallisten, aikuisten naisten hyvinvoinnin puolesta työtä! KokoNainen- verkkovalmennuksen pilottiryhmä on antanut erittäin positiivista palautetta verkkovalmennuksen sisällöstä ja olen siitä iloinen; sen verran puhaltelin sen eteen! Tervetuloa siis mukaan ihanaan uuteen vuoteen 2020. Ole rohkea nainen, ole KokoNainen, ota itse vastuu omasta hyvinvoinnistasi ja tee se syömällä hyvää ruokaa ja nauttimalla elämästä!

Terveisin, Rouva Keto342 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page