top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Onko lomaa ilman kaakaota ja vaahtokarkkeja?

Talvilomakausi on parhaimmillaan! Arjen rutiineita paetaan kuka etelään, kuka pohjoiseen. Lomalla halutaan ottaa rennosti, nauttia elämästä, syödä ja juoda hyvin.Moni ajattelee relaavansa myös ruokailujen suhteen. Mikä se tapa syödä nyt sitten ikinä arkena onkaan, lomalla ainakin otetaan rennommin! Se ikäänkuin kruunaa loman ja tuo relaamisen varmasti konkretian asteelle. Ei ajatella, vain ollaan ja syödään mitä huvittaa! Ruoka ja syöminen kuuluu meille jokaiseen arkipäivään ja sen halutaan muuttuvan lomalla. Mökille pakataan mukaan reilu satsi herkkuja ja juomia tai hotellin all'inclusive- pöytä jälkkäripöytineen ja viineineen hyödynnetään jokaisen maksetun sentin edestä! Vaikka olo onkin melko RÖYH ja viisi kertaa päivässä notkuvien pöytien ääressä notkuminen alkaa kolmannesta päivästä eteenpäin tuntua loman sijasta... no, vähän työltä.


Aiemmin olin sitä porukkaa, joka todella relasi lomalla! Olo oli aina sen mukainen. Olen lomaillut useamman kerran myös sinä aikana, kun olen syönyt ketogeenisesti, erilaisia tyylejä noudatellen. On ollut lyhyempiä lomia, joiden aikana en ole uhrannut ajatustakaan sille, montako sangriaa, olutta, vehnäpizzaa tai jäätelöpalloa nautin ja lomia, jolloin olen joustanut, mutta vain hyvin VÄHÄN, korkeintaan hedelmiin asti. Vehnä, olut, vilja ja sokeri ovat pysyneet poissa kuviosta.Tiukimman ketolomani vietin viime syyskuussa Kreetalla. Ainoa pahe oli hieman runsas kreikkalaisen jugurtin, paahdettujen seesaminsiementen ja HUNAJAN nauttiminen! Se oli NIIN LUOKATTOMAN hyvää, että söin sitä aina, kun vain sattui tekemään mieli. Muuten vedin ihan ketona ja olo ja energia oli mitä mainioin.Monenlaista lähestymistapaa on siis tullut kokeiltua ja todettua, että lomafiilis ei ole kiinni "kaakaosta ja vaahtokarkeista". Oikeastaan onkin melko nurinkurinen ajatus, että haluaisi voida lomalla huonommin, kuin arkena. Monelle herkälle kun lomasyöpöttely tarkoittaa turvonnutta oloa, vetämättömyyttä, alakuloa ja väsymystä, vatsavaivoja ja monta kiloa elopainoa lisää viikon tai kahden aikana.

Miksi ihmeessä siis pilata loma syömällä huonosti, kun voi viettää sen syöden hyvin? Mitä lisäarvoa se tuo lomalle? Ei mitään, sillä lomalla voi relata, vaikka pysyisi omassa hyvässä ruokavaliossaan, nauttien paikallista ruokaa ja joustaen sopivasti omissa puitteissaan.


Mukavia ja energisoivia talvilomapäiviä!


330 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page