top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Kun 60 voipakettia katoaa...

Postauksen aluksi hieman faktaa: Länsimainen väestö on ajautunut yhä enemmän kohti epätervettä elämäntyyliä ja lisääntyvää ylipainoa. Suomessa lihavien aikuisten määrä on kaksinkertaistunut vuodesta 1980. Suomalaisista aikuisista naisista selvästi yli puolet ylittää normaalipainon. Vähintään merkittävästi lihavia (vähintään 15 kiloa ylipainoa) naisia on useampi kuin joka neljäs. (lähde: Duodecim Terveyskirjasto)


Tämän tilastotiedon tarkoitus ei ole syyllistää ketään. Ylipaino ei ole syyllinen kaikkeen, vaan seuraus jostain. Ylipainoa voi pitää vain yhtenä oireena siitä, että kaikki ei kehossa ole ihan tasapainossa. Tyypillinen oppi on se, että ylipaino johtuu yksinkertaisesti yhdestä ainoasta asiasta: Ihminen saa enemmän energiaa, kuin kuluttaa sitä. Asia ei kuitenkaan suinkaan ole niin yksinkertainen. Hyvin tavallinen tarina on, että ylipainoa saattaa kertyä vuosien mittaan, vaikka juuri muuta ei ole tehtykään, kuin "laihdutettu" vähän väliä koko elämän ajan. Stressi ja sen vaikutukset hormoneihin, suoliston kunto, hiljainen tulehdus, muut elämäntavat... Ja tottakai myös kaikenlaiset syvät uskomukset itsestä ja rajoittavat ajatukset ovat suuressa roolissa. Kaikella on vaikutusta kaikkeen. Pelkkä kaloreiden laskeminen ei ole ratkaisu, vaan aivan jotain muuta pitää muuttaa. Eikä sen vähempää kuin ravinnon laatua, tapaa syödä ja tapaa ajatella asioista.

Lainaan nyt Duodecim Terveyskirjaston "Lihavuus"-artikkelin kappaletta "Muotidieetit", jossa erityisesti viitataan hiilihydraatteja vähentäviin ruokavalioihin. "Puolen vuoden kohdalla koehenkilöt ovat laihtuneet varsin hyvin, mutta vuoden kuluttua dieetti ei ole sen parempi kuin ravitsemussuosituksiin perustuvat laihdutusohjelmat." Nyt nostaisin käden virheen merkiksi, ja korkealle.


Hiilihydraattitietoiset ruokavaliot ovat nimenomaan huomattavasti parempia PAINONHALLINNAN kannalta, kuin ravitsemussuosituksiin (eli pitkälti kaloreiden vähentämiseen) perustuvat dieetit. Aivan ehdottomasti parempia. Syy näkyy alla, eli herkullinen ja maukas, aito ruoka, jonka hiilihydraattitietoiset ruokavaliot, kuten keto ja VHH mahdollistavat. Tämä ravinto mahdollistaa sen, että keho pystyy toimimaan optimaalisesti ja hyvällä energialla, mikä tietenkin näyttäytyy kaikilla elämän osa-alueilla. Lukuisia ovat ne hyödyt, joita ihmiset kokevat saavansa sen lisäksi, että painon pysyvään hallintaan vihdoin löytyy toimiva ratkaisu.Ylipaino ei ole ulkonäkökysymys, se on terveys - ja hyvinvointikysymys. Terveys ja hyvinvointi on aina kaunista ja ylipainoinen ihminenkin voi olla terve tai tervehtymässä, jos hänen kehossaan on ollut aineenvaihdunnallisia ja/tai hormonaalisia ongelmia tai vaikka hiljaista tulehdusta ja stressin aiheuttamia ongelmia. Sisäinen hyvinvointi säteilee ennen pitkää myös ulospäin ja se on aitoa ja pysyvää hyvinvointia. Se ajatus, mikä meille naisille on iskostettu viimeisten vuosikymmenten aikana päähän; syöt liikaa -> syö vähemmän, liiku enemmän, on aivan väärä. Se ei ole ratkaisu. Se voi toimia muutaman kerran, mutta se ei ole pysyvä ratkaisu, kuten hiilihydraattitietoiset ruokavaliot ovat.


Aitoon hyvinvointiin ja pysyviin ratkaisuihin tarvitaan tietoisuutta, motivaatiota, kiinnostusta uusiin näkökulmiin ja tottakai omaa työtä. Halua tehdä valintoja oman hyvinvoinnin eteen ja ymmärtää kokonaisuutta. Nämä upeat naiset ovat polttaneet kehostaan rasvaa keskimäärin 60 voipaketin verran; syömällä vain oikealla tavalla, ravinteikasta ja herkullista ruokaa. Tämä jos mikä on mullistavaa, eikä suinkaan mikään "muotidieetti", vaan sellainen tapa syödä, joka on ihmiselle paljon optimaalisempaa, kuin länsimainen tapa syödä hiilareita joko paljon tai järkyttävän paljon. Hiilihydraattitietoisuus on ensimmäinen askel, joka ratkaisee hyvin monen naisen ongelman. "Suomalaisista naisista yli puolet ylittää normaalipainon." Näin ei todellakaan tarvitse olla ja jokainen nainen ansaitsee voida hyvin, nauttia hyvästä energiasta, olosta ja paremmasta itsetunnosta.


11.-12.11. saat KokoNainen- verkkovalmennuksen etuhintaan 69€! Siis pysyvä jäsenyys kertamaksulla supersuosittuun naisten omaan hyvinvointivalmennukseen. Voit lukea kokemuksia täältä .


Lue lisää www.rouvaketo.fi
Tervetuloa mukaan voimaan hyvin!


Heli
531 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Valosta.

Commenti


bottom of page