top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Uusi normaali meille naisille? Kyllä kiitos!

Uusi normaali on ollut hyvin muodikas termi viimeisen 1,5 vuoden ajan. Minä ainakin palaisin todella mielelläni vaan ihan siihen tavalliseen, vanhaan ja tylsään normaaliin! Meidän naisten osalta sen sijaan olen tullut siihen tulokseen, että olisi vallan mainiota oppia uusi normaali voidaksemme mahdollisimman hyvin! Avaanpa aihetta hieman lisää.
Varmaan ainakin 80% meistä naisista on laihduttanut elämänsä aikana kerran tai useammankin. En tiedä, onko muilla sama kokemus kuin itselläni, mutta laihduttaminen on aina tarkoittanut poistumista siitä omasta normaaliksi koetusta. Se oma normaali ei toki ole suinkaan ollut se, mikä tuo hyvää oloa, mutta kuitenkin se on ollut se tapa syödä, olla ja elää, joka on antanut minulle (ainakin hetkellistä) mielihyvää, lohtua ja tyydytystä ja joka on tuntunut helpolta ja turvalliselta. Jos minulle kuitenkin on tullut tarve yhä uudelleen ja uudelleen miettiä, että kaikki ei ole kunnossa ja pitäisi taas LAIHDUTTAA, on selvä, että tuossa omassa normaalissani ei ole kaikki ollut kohdallaan. Jokin on silloin vialla, jos toistuvasti joutuu miettimään, että kaikki ei ole kunnossa eikä voi hyvin. Mikä sitten oikein on ongelman ydin?


Ydin on käsitykseni mukaan siinä, miten meitä on opetettu syömään vuosikymmeniä. Vähärasvainen ja runsassokerinen ruokavalio ei vain yksinkertaisesti tue kehomme optimaalista ja tervettä toimintaa. Se ei sovi kovinkaan monelle ja mitä enemmän yritämme, sitä vähemmän onnistumme ja sitä syvemmälle suohon uppoamme. Kehomme janoaa ravinteita, rasvoja ja energiaa! Tämä yrittäminen syödä "oikein" ajaa meidät siis ongelmiin. Vähärasvainen ja runsashiilarinen syöminen ON vaikeaa. Hyvin vaikeaa. Suositusten mukaan syöminen on äärimmäisen vaikeaa, olen kokeillut. Ja se ajaa meidät syömään lopulta huonosti ja normaalimme on sellaista, että joudumme toistuvasti laihdutuskuurille.


Kun tarkemmin ajattelemme, toistuvassa painonpudotuksessa ilman pysyviä tuloksia ei ole mitään järkeä. Ei ole mitään järkeä syödä muutamaa kuukautta aivan liian vähän ja laihtua siten. Ratkaisu TÄYTYY olla jossain muualla! Jojoilu ja ikuinen laihduttaminen on elimistölle hurja stressi ja kuluttaa valtavat määrät sekä meidän fyysistä, että henkistä energiaamme, aivan turhaan. Itselläni on ollut jokaisen laihdutuskuurin (7 kpl) kohdalla ajatus siitä, että tämä on viimeinen rutistus ja tämän jälkeen pysyn sillä kuuluisalla "kultaisella keskitiellä" ja saan pidettyä painon hallinnassa ja olon hyvänä ja energisenä. Näin ei kuitenkaan ole koskaan käynyt - ennen ketoruokavalion löytämistä. Laihduttaminen on aina ollut sinänsä ihan helppoa kitukaloreilla ja tylsällä ruoalla sen pari, kolme kuukautta. Ongelma onkin ollut paluu omaan normaaliin, sillä niukalla ja tylsällä ruoalla ei vaan voi elää onnellisena, energisenä ja hyvävointisena! Ja sitten pitää välttää rasvaa ja täyttää puolet ruokavaliosta hiilareilla. Ei toimi. EI VAAN TOIMI. Keho haluaa myös aina ottaa takaisin sen, minkä se menetti laihdutuskuurin aikana.


Hyvin usein laihdutuskuurien seurauksena naisen keho lopulta ajautuu säästöliekkitilaan, jossa se ei uskalla liian vähäisen energiansaannin vuoksi luovuttaa pois grammaakaan saavutetuista eduista. Naisen ajatukset saattavat pyöriä vain ja ainoastaan ruoan ympärillä ja silti jokainen suupala pelottaa ja on "liikaa". Todellisuudessa keho saattaa saada niin vähän energiaa, että aineenvaihdunta ja energian liikkuminen kehossa on aivan pysäkillä. Onko kyseessä siis selkärangattomuus, tahdonpuute vai laiskuus? Ei mikään niistä ja moni nainen TODELLA taistelee näiden asioiden kanssa päivittäin, vuositolkulla! Ja kun keho on vuositolkulla epätasapainossa ja jumissa, ei tilanne myöskään korjaudu hetkessä.

Siksipä suurin oivallus itselle onkin ollut sen oman normaalin muuttaminen uudeksi! Jos kerran se, mikä on ollut minulle normaalia ei toimi, pitäisikö sitä jotenkin muuttaa?? Mitäpä, jos uusi oma normaali olisikin herkullista ja ravinteikasta ruokaa ja aivan uutta ajattelua, itsensä tuntemista, asioiden hyväksymistä ja irtipäästämistä sellaisesta, joka ei kertakaikkiaan palvele minua ja minun hyvinvointiani? Mitäpä jos tulokulma siihen, mikä on normaalia, tekisikin kuperkeikan? Mitäpä jos saisi vaan lopettaa sen ikuisen yrittämisen ja alkaa toimimaan itsensä parhaaksi joka hetki...?

Uuden normaalin luominen vaatii ehdottomasti hieman paneutumista, mutta se aivan varmasti kannattaa! Rauhallisella paneutumisella ja uuden opiskelulla saat luotua itsellesi uuden normaalin, josta sinun ei tarvitse koskaan poistua! Tämä sinun uusi normaalisi luo sinulle joka päivä energisen, hyvän olon ja antaa hallinnantunnetta -sekä painon- että elämänhallintaa. Kyse ei ole KOSKAAN pelkästään ruoasta, vaan kokonaisuudesta, monimutkaisesta tasapainosta, jonka kivijalkana kuitenkin ehdottomasti on ruokavalio ja nauttimamme ravinto ja sen laatu. Ruoka on rakennus- ja polttoaineemme ja vaikuttaa hormonitasapainoomme, mieleemme, ajatuksiimme, uneemme ja hermostoomme, kehon tulehdukseen, energia- ja verensokeritasapainoon ja lukemattomiin muihin asioihin! Se, että oppii ajattelemaan ruoasta ihan uudella tavalla, on yksi avainasia uudessa normaalissa. Mitä kannattaa syödä, mikä on ravinteikasta ruokaa, mitä polttoainetta kehomme käyttää mieluiten toimiakseen hyvin?
Jos sinusta tuntuu, ettet halua enää yrittää yhtäkään päivää, niin lähde luomaan omaa todellisuuttasi ja sitä, mikä on normaalia, uudelleen. Kaikki lähtee meidän sisältämme, omasta motivaatiosta ja halusta voida hyvin. Näethän mahdollisuudet, joita sinulle tarjotaan ja tartuthan niihin, sillä kaikki on kiinni lopulta vain sinusta itsestäsi ja siitä, mitä sinä haluat. Sinä pystyt ihan mihin tahansa! Tarjolla on työkaluja, joita voit ottaa avuksi matkallesi ja yksi niistä on KokoNainen- verkkovalmennus, joka on todellinen vastaisku kuuden, kahdeksan tai kymmenen viikon tehodieeteille. KokoNainen- verkkovalmennus opastaa sinua juuri siihen uuteen normaaliin, jossa sinun on hyvä olla ja jossa voit saavuttaa hyvinvointia, josta olet haaveillut ehkäpä vuosia. Lähde kokeilemaan, sillä voit oikeastaan ainoastaan vain voittaa oppimalla paljon uutta. Suunta on aina vain eteenpäin.


Usko pois. Jos minä onnistuin, sinäkin onnistut, aivan varmasti 💎


Rakkain terveisin, Rouva Keto

1 339 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page