top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Tavallista, tavallista.


Suomessa on noin 1 200 000 30-65- vuotiasta naista! Mistäkö tiedän? Koska minä olen selvittänyt! Selvitin sitä sen vuoksi, että olin suunnittelemassa ja tekemässä hyvinvointiverkkokurssia tavallisille, aikuisille naisille. Minun täytyi määritellä aika tarkasti kohderyhmäni; NAINEN, AIKUINEN ja TAVALLINEN. Tälle porukalle halusin verkkokurssini suunnata, yksinkertaisesti siitä syystä, että olen itse juuri nämä kolme kriteeriä täyttävä ja kokenut saavani hurjasti lisää hyvinvointia ja kauaskantoisia vaikutuksia hyvin yksinkertaisella tavalla; muuttamalla ruokailutottumuksiani. Siis ei muuta kun määrittelemään!


NAINEN

Naiseus on periaatteessa kohtuullisen helppo määrittää ulkoisesti nimen ja muiden merkkien perusteella, mutta lopulta jokainen itse määrittää sen sisällään. Suurin osa meistä kokee olevansa joko naisia tai miehiä, mutta onneksi ymmärrys myös moninaisia muita sukupuolia kohtaan lisääntyy hiljalleen. Jätän siis jokaiselle itselleen vallan määritellä naiseutensa, mutta verkkokurssini ovat täysin suunnattuja naisille ja kieltämättä minulla menisi sormi suuhun, jos huomaisin joku päivä, että Seppo tai Juha on hankkinut kurssin itselleen... Voisin epäillä, että informaationi on ollut jotenkin epäselvää ;)


AIKUINEN

Aikuisuuden päädyin määrittämään tässä tapauksessa alkamaan 30 ikävuodesta, vaikka vaihtelua varmasti on ja aikuisuus on hyvin häilyvä käsite ja jokaisen omakohtainen kokemus. Johonkin minun täytyi raja vetää, mutta se on toki hyvin teennäinen raja. Määritin aikuisuuden tuohon kohtaan siksi, että aivan selkeästi nuoruus ja opiskelut ovat venyneet ja ensimmäisen lapsen saaminen siirtynyt hyvin lähelle 30 ikävuotta. Moni nainen ei tosin noissa aikuisuuden ruuhkavuosissa ehdi ensimmäisenä ajatella omaa hyvinvointiaan, vaikka se kovin tarpeellista juuri silloin olisikin! Ja tämä aikuisuuden määritelmä ei todellakaan tarkoita sitä, että sinun lukija, joka olet alle 30- vuotias aikuinen nainen tai yli 65- vuotias aikuinen nainen, täytyisi poistua foorumilta, etkä voisi verkkokurssille osallistua, ei missään tapauksessa! Kaikki naiset ovat tervetulleita!


TAVALLINEN

Sitten jäi vielä se tavallisuus. Miten määritellä "TAVALLINEN" kun emme me kukaan ole tavallisia ja silti kaikki olemme? Omasta tavallisuudesta sitä kai sitten täytyi lähteä liikkeelle, omasta kokemuksesta, huomioiden myös kaikki minulle epätavallinen, joka toiselle onkin tavallista.


Mikä tekee minusta tavallisen naisen? Olen äiti ja vaimo. Lapsettomana sinkkuna olisin kyllä aivan yhtä tavallinen. Minun täytyy tehdä työtä hankkiakseni toimeentuloni, hyvin tavallista. Yhtä tavallinen olisin toki, jos minulla olisi sairaus, jonka vuoksi en voisi käydä töissä tai olisin menettänyt työpaikkani ja eläisin työttömyyspäivärahalla. Herään tavallisesti aamuisin tekemään samat tavalliset asiat, joka aamu. Pesen hampaat, juon kahvin, luen lehden, moikkaan perhettä. Yhtä tavallista olisi jäädä sänkyyn makaamaan, koska ei ole voimia nousta ylös ja on ihan yksin. Joudun pesemään itse pyykit ja ajan autolla ja polkupyörällä. Bussilla kulkeminen menee sekin ihan TOP10 tavallisuuteen myös. Jollekin voi olla tavallista ajaa paikasta A paikkaan B taksilla. Minulla on hyvin tavanomaisesti Muumimukeja kaapissa ja muutamat Marimekon verhot. Kirpparilta ostetut mukit ja verhot ovat toki aivan yhtä tavalliset. Matkustaminen on tavallista, samoin matkustamatta jättäminen. Olen tavallinen nainen, jolla on huonoja päiviä ja parempia päiviä. Joskus jaksan käydä lenkillä, joskus en. On aivan yhtä tavallista ostaa mustikat kaupan pakastealtaasta tai olla ostamatta, ostaa torilta tai olla ostamatta tai hakea ne itse metsästä tai olla hakematta. On aivan yhtä tavallista olla kasvissyöjä, vegaani tai lihansyöjä. On tavallista syödä kaurapuuroa aamulla tai ihan yhtä tavallista olla syömättä.

SE KAIKISTA TAVALLISIN

Mutta sitten se kaikista tavallisin juttu, joka yhdistää ja tekee meistä suurimmasta osasta samanlaisia, tavallisia naisia. Tiesittekö, että kyselyiden mukaan yli 70% naisista haluaa laihduttaa?! Tämä jos joku, tekee meistä kaikista samanlaisia. Me haluamme lähes kaikki LAIHDUTTAA! Ainakin jossain elämämme vaiheessa, me haluamme laihduttaa. Tell me about it, olen halunnut monta kertaa! MIKÄ TAVIKSIEN TAVIS!


Paitsi, että laihduttaminen alkaa olla vanhanaikaista, kuten itsekin saarnaan. Sanotaanko siis, että yli 70% naisista haluaa voida paremmin ja se tarkoittaa ylimääräisten kilojen karsimista, energisempää oloa, tasapainoa ja kaiken kaikkiaan kevyempää olotilaa! Mutta niin, ettei tarvitse nähdä nälkää, kituuttaa pienillä kaloreilla ja syödä rasvatonta ja kuivaa ruokaa! Kukaan tavallinen nainen ei halua syödä rasvatonta, kuivaa ja mautonta ruokaa. Eikä tarvitsekaan, kun voi syödä hyvää, herkullista ja terveellistä ruokaa vatsan täyteen ja silti voida hyvin.
Näin sain siis määriteltyä, kenelle haluan apuani tarjota. Kuulehan siis sinä tavallinen, aikuinen nainen. Mitä kaipaat elämääsi eniten tällä hetkellä? Jos se on Hyvää Oloa, hyvää, helppoa ja monipuolista ruokaa, uutta energiaa, kevyempää olemusta ja kannustavaa, samanhenkistä naisporukkaa, niin kurkkaahan ihmeessä tänne!


https://www.campwire.com/buy_flexible/4ff93bb2-b27d-4889-a3c6-434faff970b6


"Aidosti sydämellä ja intohimolla tehty sekä ylläpidetty kurssi ja ryhmä! Kattava tietopaketti ja Rouvan ja ryhmän erinomainen tuki. Iso suositus!"
Terkuin, tavallinen!

398 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

留言


bottom of page