top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Syksyn ei tarvitse olla synkkä!

Vaikka olemme kovaa vauhtia matkalla kohti vuoden pimeintä aikaa, ei sen ole pakko tarkoittaa väsymystä, alavireistä oloa, mielitekoja ja raahautumista päivästä toiseen läpi pimeyden. On totta, että kesä ja valoisa aika ylipäänsä on paljon mukavampaa, mutta emme saa Suomen noin neljän kuukauden pituista pimeää aikaa katoamaan mihinkään. Siksi siihen kannattaa asennoitua oikein ja ottaa se vastaan oikeilla "aseilla"!


Toisille pimeys on rauhoittavaa ja jopa miellyttävää, toisille taas aivan erityisen vastenmielistä. Jotta tämän ajan läpi pääsisi kulkemaan mahdollisimman mukavasti ja helposti, kannattaa pitää hyvää huolta itsestään ja kuunnella, mitä keho kertoo ja kaipaa. Myös flunssakausi on alkamassa, joten elämäntavoilla on siinäkin mielessä merkitystä. Kaikista parhain tuki omalle hyvinvoinnille ja immuniteetille syntyy ravinnosta, unesta, stressinhallinnasta, itselle sopivasta liikunnasta, ulkoilusta ja mahdollisista ravintolisistä. Ainakaan D- vitamiinia ei kannata unohtaa.Pimeä aika saa meidät monet halajamaan erilaisia makeita asioita. Makeanhimo saattaa pimeän ajan ja alavireisen olon myötä lisääntyä. On ihana käpertyä sohvan nurkkaan nautiskelemaan herkkuja. Ja vaikka juuri mainitsin itsensä kuuntelusta, makeanhimon taltuttaminen kerta toisensa perään ei ole ehkä se kaikista parhain tapa. Vaikka siinä hetkessä makeista herkuista saa lohtua ja nautintoa, eivät ne edesauta hyvää oloa pidemmän päälle. Makeanhimo voi olla tunnesyömistä tai juontaa juurensa ihan vain verensokerin heittelyyn. Toisaalta kyse voi olla ravinne- tai energiavajeesta tai sitten vain ihan puhtaasta, kemiallisesta ja fysiologisesta sokerikoukusta, joka laittaa aivot haluamaan lisää sokeria. Suurimmalle osalle meistä naisista jonkinasteinen sokerikoukku on hyvinkin tuttu asia, eikä se ole kovin miellyttävä tuttavuus, vaan se syö paljon energiaa ja hyvää oloa.


Sokerikoukusta on mahdollista päästä eroon. Se vaatii sokerin jättämistä pois kokonaan ruokavaliosta, ja tottakai myös ajatustyötä ja sisäistä motivaatiota. Monet kokevat ketoruokavalion yhdeksi parhaaksi ensimmäiseksi askeleeksi matkalla eroon sokerikoukusta. Ketolla saa todella herkutella, mutta kyse ei ole vehnä- tai sokeriherkuista, vaan laadukkaasta ja maukkaasta ruoasta, josta tulee aidosti hyvä olo! Kun aineenvaihduntatila muuttuu rasvapolttoiseksi, hiljalleen keho ja myös aivot lakkaavat vaatimasta sokeria. Tasaisen energian ja hyvän, virkeän olon saattelemana matkaa on helpompi jatkaa. Lähes kaikki ruoat on mahdollista valmistaa ketona, vaikka se ei ole lopulta keton idea. Ideana on syödä herkullista, aitoa ja melko yksinkertaista ruokaa.


Oletko sinä jo kokeillut, miltä keto tuntuu? Jos et, nyt on hyvä aika lähteä kokeilemaan! KokoNainen ohjaa sinut paitsi ketoruokavalion oikeaoppiseen aloitukseen ja onnistuneeseen jatkoon, myös kokonaisvaltaisesti uusiin ajatuksiin ja hyvinvointiin. Syksyn ei tarvitse olla synkkä, se on juuri oikea aika panostaa omaan hyvinvointiin ja hankkia aivan uutta energiaa!


Tutustu suosittuun KokoNainen- verkkovalmennukseen klikkaamalla painikkeesta ja tule mukaan! Saat verkkovalmennuksen edullisella kertamaksulla vain 89€!522 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page