top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Syötkö elääksesi vai elätkö syödäksesi? Voit saada molemmat!


Minä uskon, että jokaisella ihmisellä on sisäinen tarve voida hyvin. Se on vähän kuin koodi, joka on kirjoitettu meihin, mutta joka tässä maailman menossa voi olla jossain niin syvällä, kaiken tietotulvan, yltäkylläisyyden, väsymyksen, kiireen ja stressin alla, että se on hukassa meiltä. Tuo koodi on kuitenkin koodattu meihin siksi, että pitäisimme huolta siitä ainoasta kehostamme, joka tähän elämään meille annetaan asuinpaikaksi ja voisimme elää mahdollisimman terveen ja hyvän elämän. Itse ajattelen, että ihmisen ydin on henki, joka vain asuu kehossa. Kehoni on temppelini siis, pelkkä kuori. Tämä ajatus ei ole ollut aina, vaan tullut oman henkisen kasvun myötä, joka alkoi noin viisi vuotta sitten ja herätteli ajattelemaan asiaa ja tekemään elämänmuutoksia oman hyvinvoinnin eteen.


Ravinto tai ruokavalio ei toki ole koko elämä, sen minäkin tässä ketokuplassani ymmärrän. Elämään kuuluu niin paljon muitakin asioita, myös minulla. Mutta ravinto on yksi peruspilari, joka vaikuttaa TODELLA paljon kaikkeen. Onhan ihan mullistavaa, miten jatkuvasti löydetään näyttöä esimerkiksi siitä, miten ravinnolla voidaan hoitaa masennusta ja mielen ongelmia, puhumattakaan fyysisestä terveydestä. Ravinto on pohja, joka heijastaa kaikkeen muuhun. Valitettavasti ihminen voi syödä todella pitkään huonosti, koneiston toimiessa kuitenkin vielä jotenkuten. Ihminen voi jopa voida näennäisesti hyvin ja rääkätä itsensä kovaan kuntoon, vaikka hän syö huonosti. Keho ei kuitenkaan voi sisältä hyvin. Hiljalleen kenties kerääntyy ylipainoa, josta seuraa monenlaisia terveysongelmia ja vaikkapa huonoa unta, joka lisää terveysongelmia ja väsymystä, jonka vuoksi ei jaksa liikkua ja saa yhä enemmän terveysongelmia. Lopulta ravinto vaikuttaa jopa ihmisen mieleen, sosiaalisiin suhteisiin ja itsetuntoon. Tämä on noidankehä, jossa yksi hyvin ratkaiseva tekijä on ravinto. Ravinnon merkitykseen terveyden vaalimisessa ja sairauksien hoidossa on kiinnitetty vuosikymmeniä, ellei satoja vuosia koululääketieteen puolella aivan liian vähän huomiota. Lääkkeillä hoidetaan, jopa ehkäistään, ei ruoalla.


Nykyään minä suostun syömään vain hyvin.

Mikä ihme on sitten ongelma? Miksi kaikki eivät vain söisi terveellisesti, jos tämä on ratkaisu kaikkeen? Miksi jokainen ei haluaisi pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan parhaalla mahdollisella tavalla? No, kyllä jokaiselle periaatteessa se kaipuu ja haave on, se koodi. Mutta ihminen on ihminen ja ruoka ei ole "vain ruokaa". Ihminen haluaa hemmotella itseään, ihminen syö tunteiden armoilla, ihminen syö suruun ja iloon ja toisten seuraksi. Ihminen kaipaa makeaa ja karvasta, ihminen kaipaa suolaista ja hapanta, ihminen kaipaa rasvaista, ihminen on tehty syömään! Ruokailu ja syöminen on nautinto ja sellaista sen kuuluukin olla! Ruoan tulee olla hyvää, kaunista, herkullista, ravitsevaa, terveellistä ja tyydyttävää. Vähempään ei kannata edes tyytyä! Paistopisteestä ohimennen poimittu pasteija tai croissant, proteiinivanukas, välipalapatukka, einesvoileipä, hampurilaisateria tai rasvaton välipalarahka ei ole kuvailemaani ruokaa. Myöskään ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio ei täytä ihmisen tarpeita, eikä saa häntä voimaan hyvin. Liialliset hiilihydraattimäärät ja vähäiset, vieläpä huonot rasvat pitävät meidät sumuisina, turvonneina, vatsavaivaisina ja tulehduksen vallassa. Jos joku nyt yrittäisi oikein tosissaan syödä virallisten suositusten mukaan, niin eihän siitä mitään tule! Jatkuva syyllisyys kalvaa ruoan ja syömisen suhteen. Meni liikaa rasvaa, meni liikaa suolaa ja sokeria ja kasviksetkin jäivät vähille. Kuuluisaa kuitua tuli, kun söi kuusi palaa ruisleipää, mutta olo onkin sitten muuten ihan perseestä.


Minä en enää tyydy vähempään kuin hemmottelemaan itseäni hyvällä ja terveellisellä ketogeenisellä ruoalla ja voimaan hyvin! Nyrkit pystyssä! Tämä on kapina! Ketorevolution. Tämä on vaatinut 40 vuotta kompurointia syömisen kanssa, kokeilua, omaa kokemusta, tiedon etsimistä, lukemista, omien ajatusten kääntämistä täysin päinvastoin kuin mitä on oppinut, asian toistamista itselleen niin, että siitä tulee totuus ja jopa kantapään kautta oppimista. Kärsivällisyyttä, motivaatiota ja asioiden hyväksymistä sekä erilaisten ja uusisen näkökulmien oppimista.


Se on ollut silti yllättävän helppoa ja äärimmäisen antoisa ja mukava matka, koska on ollut hämmästyttävää tajuta, miten naurettavan YKSINKERTAINEN ratkaisu on! Miten helppoa on voida hyvin, olla energinen, saavuttaa ihannepaino, pysyä siinä ja silti syödä! Hyvää, terveellistä ruokaa, josta saa hyvän olon. Näin helppoa, valitsemalla ketogeenisen ruokavalion ja elämäntavan. Minulle ei ole tuottanut tuskaa luopua sokerista, viljasta, perunasta ja hedelmistä, kun olen saanut tilalle jotain NIIN paljon parempaa. Hyvän olon, pysyvästi! Tätä hyvää oloa haluan olla teillekin jakamassa, ohjaamassa ja tukemassa verkkokurssillani ja sivuillani. Olet lämpimästi tervetullut kokeilemaan. Suosittelen 110%. Ja niin taitaa suositella aika moni muukin ;)


Syökäämme elääksemme (hyvin) ja eläkäämme syödäksemme (hyvin).


Eat Pray Love- terveisin,


Rouva Keto

165 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page