top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Sokerihiirihydraatti vs. Rouva Keto

Päivitetty: 26. helmik. 2019

Minun mielestäni on todella mielenkiintoista ja tyydyttävää seurata ihmisten muutoskuvia tai erilaisia ohjelmia, jossa käydään yhden tunnin (mieluummin puolen tunnin) jakson aikana läpi ihmisen huikea muutos. Vähän sama juttu, kuin kotien muutosohjelmat tai kun kesämökin miljöö laitetaan uusiksi. Tykkään!


Ketogeenisellä ruokavaliolla saadaan näyttäviä muutoksia aikaan kohtuullisen nopealla aikataululla. Vuodessa 20- 30 kiloa vähemmän painoa on aivan realistinen määrä ja lisäksi ketogeenisen ruokavalion ominaisuus on, että se kiinteyttää kehoa kauttaaltaan ja tuo todella paljon sisäistä terveyttä ja aitoa hyvinvointia ja hehkua. Ihminen saattaa muuttua parhaimmillaan täysin eri näköiseksi.


Ensimmäiset muutokset näkyvät jo viikon tai kahden päästä ketogeenisen ruokavalion aloittamisesta. Joku saattaa huomauttaa hehkuvasta tai erityisen pirteästä olemuksesta ja ihmetellä, mitä on tapahtunut. Ratkaisuksi on tarjottu kosmetologilla käyntiä tai uuden rakkaan löytämistä. Kun kertoo aloittaneensa ketogeenisen ruokavalion eli kotoisammin ketoilun, se yleensä tuntuu herättävän hyvin voimakkaita tunteita. Kukaan ei kyseenalaista, kun syö "normaalisti" ja lisäksi vielä leivonnaisia, sokeria, karkkeja, limsaa ja roskaruokaa, mutta kun kertoo syövänsä terveellisesti ja paljon rasvaa, tilanne monesti lukkiutuu. Ollaan astuttu pyhälle maaperälle ja toimitaan vastoin niitä kaikkia oppeja, mitä meille on opetettu kohta 70 vuotta; rasva on vaarallista ja sitä tulee välttää. Kuulostaa pelottavalta, että joku voi syödä niin "väärin" ja ihmisessä herää tarve pitää kiinni turvalaidoista, jotka THL on meille asentanut. Ilman perehtymistä aiheeseen on ihan ymmärrettävää, että ymmärrystä ei riitä.


Tosiasiassa ketogeenisen ruokavalion aloittanut ihminen syö kuitenkin erittäin oikein. Hän syö juuri niin, kuin mitä ihmisen elimistö vaatii toimiakseen kunnolla ja pysyäkseen terveenä. Juurikin tästä syystä ihminen on elinvoimainen, hehkuu, jaksaa ja voi hyvin. Ketogeeninen ruokavalio tervehdyttää ja tasapainottaa elintoimintoja ja tämä sisäinen muutos näkyy väistämättä ihmisen ulkoisessa olemuksessa. Ketogeenisen ruokavalion aloitus on kuitenkin elimistölle suuri muutos, koska syömme normaalisti niin paljon hiilhydraatteja. Elimistö voi tarvita aikaa tottua uuteen aineenvaihdunnan tilaan.


Tässä on minun muutoskuvani, joiden välillä on kulunut kolme vuotta, eikä minulla ole ikävä tuota turvoksissa olevaa Sugarbabea, jonka aivot olivat aina sumussa, ylävatsaa turvotti ja housunvyötärö kiristi. Mutta paljon enemmän, kuin ulkonäköä, arvostan sisäistä olotilaa, ryhtiä ja kirkkautta, josta saa nauttia alati ja joka päivä. Koen olevani paljon mageempi nyt, ilman sokeria. Ketoelämä on käsittämättömän hyvää, enkä vaihtaisi sitä laatikolliseen Fazerin sinistä.703 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page