top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Rakas Nainen, tervetuloa Hyvään Oloon!

Päivitetty: 10. huhtik. 2023


Huomenna on Naisten päivä ❤︎ Vaikka oikeasti, onhan se nyt joka päivä.
Puhun ja kirjoitan paljon siitä, miten täydellinen ruokavalio ketogeeninen ruokavalio mielestäni on. Enkä minä ainoa maailmassa ole. Toitotan sen helppoutta, terveellisyyttä, tasapainoisuutta ja herkullisuutta - ja olen vieläpä ihan vilpittömästi tosissani! Uskon asiantuntijoita ja tutkimuksia, mutta ennen kaikkea uskon omaa kehoani, joka kertoo, että MINÄ VOIN TODELLA HYVIN, paremmin kuin koskaan aikaisemmin elämässäni. En minä todellakaan aina ole voinut hyvin. Olen ollut koukussa monella eri tavalla. Söin tosi paljon ja usein tavan vuoksi, joskin kohtuullisen "terveellisesti". Yritin syödä luomua, yritin vähentää lihaa, yritin vähentää sokeria ja herkkuja, yritin vähentää rasvaa ja lisätä kasviksia ja täysjyväviljaa. Yritys hyvä kymmenen! Ei oikein koskaan mikään toiminut.


Ketogeenisen ruokavalion myötä elämääni astui selkeys ja eräänlainen rauha syömisen suhteen. Eikä vain aivojen selkeys, vaan kaiken kattava selkeys ja rauhaisa tasapaino. Ruokavaliossani on nyt olemassa selkeästi tietyt asiat, jotka eivät siihen kuulu ja ne ovat yksinkertaisuudessaan lisätty sokeri, viljat ja yli 20 g menevät hiilihydraatit päivässä. Ketogeenisen ruokavalion koostumus takaa sen, että en myöskään kaipaa noita asioita. Pidemmän ketogeenisen elämän jälkeen syöminen on rentoa ja niin tavallista elämääni, etten kiinnitä siihen enää mitään huomiota. Runsas rasva toimii minulla hyvin ja nautin kaikesta mitä saan syödä. En ajattele enkä ikävöi oikeastaan koskaan leipää, sokeria, leivonnaisia tai jäätelöä. Nautin ruoasta todella paljon nykyään. Luulin aikaisemmin olevani kulinaristi, mutta nyt vasta tuntuu, että todella osaan nauttia ruoasta. Siihen kuuluu kiinteästi myös se, että tiedän ruoan tekevän minulle aina hyvää ja olevan ravinteikasta sen lisäksi, että se on herkullista. Syyllisyys ja kaiken maailman muukin häröily on poissa.


Tule mukaan Hyvään Oloon!

En suinkaan väitä, että tiukka ketogeeninen ruokavalio sopisi kaikille! Useimmille se kuitenkin sopii, kunhan elimistö sopeutuu uuteen tapaan syödä ja oppii polttamaan rasvaa sokerin sijasta. Kokeilematta ei voi tietää. Ketogeenistä ruokavaliota voi soveltaa itselleen sopivaksi, mutta sen aloittaminen pystymetsästä ei useinkaan onnistu ilman apua, koska ruokavalion aloittamisessa on läjä seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon. Aika moni on todennut kahden päivän kokeilun perusteella, että ketogeeninen ruokavalio ei ole minun juttuni. Väärin! Siksi kehitin verkkokurssin.


Hyvään Oloon!- verkkokurssi syntyi omakohtaisen kokemuksen ja hankitun tiedon pohjalta. Se syntyi halusta tuoda ketogeenisen ruokavalion mukanaan tuomaa kokonaisvaltaista hyvää oloa tavallisten naisten tietoisuuteen. Minulla ei ole virallista ravitsemusalan koulutusta, vain hoitoalan koulutus, omaehtoista opiskelua ja tiedon hankkimista ja kokemukseni siitä, mitä ketogeeninen ruokavalio on tehnyt omalle keholleni ja mielelleni. Nykyään tietoa on valtavasti tarjolla, ongelma lienee enemmänkin se, että tietoa on tarjolla jopa liikaa. Siksi aikuisille naisille suunnattu verkkokurssi ketogeenisestä ruokavaliosta tuntui olevan paikallaan. Ja todella hyvän vastaanoton kurssi onkin saanut! Kyseessä on aivan tavallinen ja hyvin luonnollinen tapa syödä, kunhan pääsee vauhtiin ja hyvään alkuun.


Ja tottakai ne ajatukset, jotka täytyy kääntää toisinpäin voidakseen alkaa luottaa siihen, että meidät on sokerin sijasta tarkoitettu käymään rasvalla.


Tervetuloa Ketonaisten kovaan porukkaan!


Parasta herkkua!184 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page