top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Pointti on rasvahävikki!

Törmäsin menneellä viikolla loistavaan ulkomaalaiseen somepostaukseen, jossa avattiin oivalluttavasti termejä "weightloss" ja "fatloss". Avaan asiaa tässä lyhyesti.


Meillä suomen kielessä ei näille englannin kielen sanoille ole aivan suoria käännöksiä, koska emme käytä sanoja "painonmenetys" tai"rasvanmenetys", mutta meillä käytetään enimmäkseen termiä "painonpudotus". No, se ei ole oikeastaan oleellistakaan, sillä paino on tässä sanalla "PAINO".


Yleisesti näissä yhteyksissä käytetään todellakin sanaa "PAINONpudotus" (weightloss), mihin itsekin sortuu, vaikka tiedossa on, että painon pudottaminen ei ole oleellinen asia, vaan se, että RASVAKUDOSTA palaa (fatloss). Onkin aika keksiä uusia termejä tälle oleellisimmalle asialle, mutta siitä myöhemmin lisää. "Rasvanpoltto" on termi, joka on jo yleisesti käytössä ainakin ketopiireissä.


Tiedossamme on, että lihaskudos on rasvakudosta painavampaa. Litra lihasta painaa vähän yli kilon, kun taas litra rasvakudosta painaa hieman alle kilon. On siis fakta, että lihaksikkaampi ihminen painaa suhteessa enemmän, kuin ihminen, jolla on paljon rasvakudosta.


Painosta on kuitenkin tehty mittari, jolla etenkin naiset on opetettu jo vuosikymmenien ajan mittaamaan itseään ja tähän saumaan ovat iskeneet myös kaikenlaiset dieetit. "Näin pudotat PAINOASI tehokkaasti!" Toisin sanoen niukkakalorisilla kitukuureilla, joissa energiat viedään alas, rasvat ja proteiinit minimiin ja lisätään samalla kovaa liikuntaa, todellakin pudotetaan PAINOA. Paino putoaa, kun rasvan ohella hävitetään tehokkaasti myös lihaskudosta. Ja tyytyväisyys on taattu, kun PAINO putoaa.

Kaksi vuotta ketolla, oikean puoleissa kuvassa painoa kaksi kiloa ENEMMÄN.

Tämä ei ole kuitenkaan millään tavalla terveellistä, tarkoituksenmukaista tai järkevää, eikä tämä toimi. Yleensä lopulta vain aineenvaihdunta saadaan sekaisin ja jumiin. Tarkoituksenmukaista olisi saada rasva palamaan ja nimenomaan aivan erityisesti se ylimääräinen rasva, mitä kehoon on varastoituneena. Lisäksi rasva pitäisi saada palamaan niin, että hävikki on jatkuvaa, eikä sen eteen tarvitse tehdä toimenpiteitä, jotka samalla heikentävät kehon toimintaa jollakin muulla tavalla (niukka energiansaanti, hormonitoiminnan häiriintyminen jne.)Keto on elämäntapa, jonka myötä keho löytää oman, optimaalisen tilansa.

Ketoruokavalion avulla keho alkaa polttamaan rasvaa, ei lihasta. Kehon aineenvaihduntatila muuttuu RASVAPOLTTOISEKSI eli elimistö oppii käyttämään tehokkaasti nimenomaan kehon rasvavarastoja energiakseen ja niitähän hoikallakin ihmisellä riittää kymmenien tuhansien kalorien edestä. Ketoruokavaliolla on hyvin tyypillistä, että vaatteet alkavat mahtua paremmin päälle, vaikka vaa'alla ei niin suuria PAINONpudotuksia näkyisikään, mihin ollaan pussikeittokuureilla totuttu, kun poltetaan pois myös tärkeää lihaskudosta. Ketogeeninen ruokavalio SÄÄSTÄÄ lihasta.


Itse olen loistava esimerkki tästä; painan nykyään saman verran, kuin painoin aina silloin, kun aloin "laihdutuskuurille" ja piti saada PAINOA alas. Painoni koostui tuolloin rasvakudoksesta ja lihasmassaa ei merkittävästi ollut (en tehnyt silloin lainkaan lihaskuntotreeniä) ja kun laihdutuskuurilla vedin kalorit sinne 1300 kcal/vrk:ssa, lähtivät vauhdilla rasvat ja vähäiset lihakset ja paino tippui reipasta tahtia. Motivaatio oli täysin kiinni vaakalukemassa. Tänä päivänä kehossa ei ole paljonkaan ylimääräistä rasvaa, mutta lihasta sitäkin enemmän (aktiivinen lihaskuntotreeni + keto ja kyllä; ketolla pystyy treenaamaan mainiosti) ja PAINO on sen mukainen (tosin en ole käynyt vaa'alla aikoihin).Summa summarum: Pointti on RASVAHÄVIKISSÄ, ei PAINON putoamisessa. Pointti on saada keho polttamaan pois ylimääräistä rasvaa, etenkin sisäelinten ympäriltä, keskivartalosta. Pointti on TERVEYDESSÄ; kehon normaalissa, tasapainoisessa ja optimaalisessa toiminnassa, joka on hyvin yksinkertaista palauttaa vain syömällä oikein, yksinkertaista ja herkullista ruokaa. Lisäksi halutessaan voi harrastaa mieluista liikuntaa ja esimerkiksi pätkäpaastota, mutta rasvanpoltossa aivan oleellinen asia on ravinto ja aineenvaihduntatilan muuttaminen sen avulla. Kunpa aina olisi tiedetty, miten helppoa oman hyvinvoinnin hallinta on.


HUOMIO! Vain tänään 10.9. saat koodilla kokonainen10 -10% KokoNainen-verkkovalmennuksesta, joka ohjaa sinut rasvanpolton ohella kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja muutoksen matkalle. Lämpimästi tervetuloa mukaan huippusuosittuun verkkovalmennukseen!


Osta valmennus oheisesta linkistä ja käytä koodia kokonainen10. Koodi on voimassa vain tänään 10.9.Rasvahävikki- ja hyvinvointiterveisin, Heli


1 179 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page