top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Miten ketogeeninen ruokavalio auttaa juhlasyömingeissä?

Päivitetty: 10. elok. 2019


Minä ja yli 300 muuta naista Hyvään Oloon- verkkokurssilla (ja tietysti monet monet muut, jotka ovat jo päässeet sisään ketogeenisen ruokavalion ihanuuteen jollain muulla tavalla) olemme erityisen onnekkaassa asemassa, koska olemme ehtineet aloittaa ketogeenisen ruokavalion pääsiäiseen mennessä :) Ensimmäinen varsinainen juhla- aika sitten joulun, jonka jälkeen kaikki alkoivat miettiä, miten sitä oloaan keventäisi! Puhun onnekkuudesta, koska koen ketogeenisen ruokavalion onnekseni jokaisen mässyjuhlan kohdalla, ja niitähän Suomessa riittää! Juhlimme syömisellä ja juomisella lähes kaikkea mahdollista. Juuri kun on selvinnyt joulumässystä ja saanut kenties uuden vuoden lupauksena karistettua muutaman kilon, tulee pääsiäismässy. Siinä välissä on ollut ehkä jo talvilomamässy. Sen jälkeen tulee wappu, äitienpäivä, juhannus ja niin edelleen. Enkä minä toki ole eri mieltä; kyllä juhla- aikaan pitää saadakin syödä hyvin ja herkutella! Vedin menneen joulun läpi erittäin ketogeenisesti, erittäin hyvällä mielellä ja ololla, erittäin herkullisesti ja erittäin vailla mitään turvotusähkyä ja niin tulee menemään myös pääsiäinen. Koska mä voin ja tämä vaan on niin parasta!Ketobrownies

Miten ketogeeninen ruokavalio sitten auttaa meitä näissä juhlasyömingeissä? Minäpä avaan vähän. Okei, aluksi myönnän, että on JOITAIN asioita, joista joutuu luopumaan, kuten jouluna joulutortut ja pääsiäisenä mämmi. Ellei sitten suo itselleen sitä pientä iloa, että ottaa kuitenkin pienen nokareen mämmiä kerman kera. Sekin on mahdollista. Mutta mämmiä ei ole mahdollista valmistaa ketogeenisesti, toisin kuin vaikkapa pashaa. Eli jos haluaa olla tiukasti ketogeenisellä ruokavaliolla (mitä lämpimästi varsinkin alkuun suosittelen muutamia kuukausia tai vaikka aina), sitten täytyy unohtaa mämmi. Mitään muuta ei oikeastaan sitten tarvitsekaan unohtaa. Kaikkea muuta pääsiäisherkkua löytyy ketogeeniseen ruokavalioon soveltuvana. Pashaa, suklaata, kakkuja, rahkapullia... Puhumattakaan nyt niistä, mitä minä kutsun herkuksi; karitsaa, kalaa, ihania kasviksia, juustoja, kastikkeita... Oi vaikka mitä herkkuja!


Idea on siinä, MITÄ ylipäänsä syödään. Kun ei sokeria ja hiilareita syödä muulloinkaan, ei niitä myöskään tee mieli jouluna tai pääsiäisenä sen kummemmin. Ja jos tekeekin mieli jotain juhlakauden herkkua, sitä saa syödä, koska se on valmistettu ketogeenisesti. Pashan ja kakut voi makeuttaa karppisokerilla, joka on käytännössä sokeritonta sokeria. 0 grammaa imeytyvää hiilihydraattia ja makukin on aivan miellyttävä. Itse olen nauttinut eniten maailmassa siitä, että olen päässyt eroon sokerinhimosta ja sokerista, joten käytän äärimmäisen vähän edes tätä makeutusainetta; erilaisilla ketopullilla, -kakuilla ja -jälkkäreillä kun pidetään lopulta yllä sokerin himoa ja siitä on aina paljon helpompaa lipsahtaa syömään oikeaakin sokeria ja hiilihydraattia. Juhla- aika on kuitenkin juhla- aika ja jos pääsiäiseesi kuuluvat tietyt herkut, niitä on täysin mahdollista nauttia ketogeenisen ruokavalion puitteissa (paitsi sitä mämmiä!) Saa siis ihan aidosti ja oikeasti herkutella hyvällä omalla tunnolla!Aurinkoa ja pashaa :)

Idea on myös siinä, MITEN olemme ketodieetillä (joka siis on pysyvä elämäntapa) ylipäänsä oppineet syömään; nälkää ei ole, eikä mielitekoja. Voi siis olla, että herkulliset karitsan parikyljykset, parsa, raikas salaatti, fetavaahto ja kaprislohi ovat ainoa herkku, mitä tekee koko päivänä mieli syödä rasvakahvin lisäksi. Olo on hyvä, tyytyväinen, ruoka on ihanaa ja hyvää, eikä tarvitse mitään. Ei edes päiväunia! Ei ole ähkyä eikä puhkua, vaan ainainen sama energia ja virkeä olo, myös juhla- aterian jälkeen.


Mutta hei, ei ole myöhäistä! Vaikka me Hyvään Oloon- kurssilaiset ollaankin jo hyvässä vauhdissa, olet erittäin tervetullut mukaan! Se on nimittäin niin, että ketogeenistä ruokavaliota ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa! Voit hankkia itsellesi Hyvään Oloon- verkkokurssin Rouva Keto www- sivuilta tai löydät linkin Facebookista.


30.4. saakka saat samaan hintaan toukokuussa ilmestyvän huippuihanan Kesäketo- verkkokurssin täynnä kesäisiä ruokaohjeita. Nappaa verkkokurssi itsellesi, vain yhden ravintolaillallisen hinnalla! Tutustu kurssimateriaalin rauhassa, nauti pääsiäisestä omalla tavallasi ja ryhdy sitten hommiin! Voin luvata, että ihastut sekä verkkokurssiin että Hyvään Oloon- porukkaan. Minä olen aivan täynnä iloa siitä, miten kiva ja kannustava tunnelma ryhmään on muodostunut! No mitä muuta voi odottaa, kun koolla on naisia, jotka voivat koko ajan paremmin ja joilla on ihan huikea fiilis ja draivi päällä?


Valoa ja iloa pääsiäiseesi! Nautitaan kaikesta ❥

1 693 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page