top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Miksi valita ketoruokavalio?

PÄÄTÖS, TIETO, TOTUUS JA VALINTA


Yritän olla lyhyt, ytimekäs, toistamatta itseäni ja vastata otsikossa esittämääni kysymykseen. Ja koska tiedän, etten onnistu lyhyesti, kirjoitan sen tähän aluksi heti ytimekkäästi, jolloin voit jättää halutessasi loput postauksesta lukematta.


Siis miksi valita keto? Koska ketogeeninen ruokavalio voi olla ratkaisu. Se voi lisätä hyvinvointiasi merkittävästi, pelastaa sinut monelta ongelmalta ja ehkäistä parhaassa tapauksessa jopa sairastumista. Koska ketogeenisestä ruokavaliosta, ihmisen terveydestä ja kehon toiminnasta saadaan koko ajan uutta tietoa ja se on erilaista tietoa, kuin mitä meille on opetettu vuosikymmeniä. Ketogeeninen ruokavalio ei ole "uskonto" tai fanaattista hifistelyä. Se on hyvä ja herkullinen tapa syödä ja samalla se tervehdyttää ja tasapainottaa. Jos et koskaan pääsisikään kiinni ruokavalioon pysyvästi, olet kokeillut ja saat vihiä siitä, millä tavoin syömällä tai mitä muutoksia tekemällä voit saavuttaa hyvinvointia elämääsi. Meillä on kaikilla erilaisia tavoitteita. Jos sinun tavoitteesi on hoikistua, tervehtyä ja voida paremmin, ketoruokavalio on siihen oivallinen valinta. Läntisen pallonpuoliskon väestöstä valtaosa kärsii insuliiniresistenssistä, joka on kaiken alku ja joka on mahdollista hoitaa kuntoon ketoruokavalion avulla.


PÄÄTÖS


Jos haluat apua päätökseen, tuleeko uuteen taloosi lattiaksi aito puuparketti, laminaatti, vinyylilankku vai kenties klinkkeri, saat yhtä monta mielipidettä, kuin on vastaajaakin. Yleensä jokaisen mielestä se oma valinta on paras valinta. Valintoihin vaikuttavat vaikkapa kokemus, arvot ja tavoitteet. Saatat valita materiaalin sen mukaan, kuka on kertonut sinulle siitä. Jos arvostat ystäväsi valintoja ja päätöksiä, luotat hänen sanaansa sen kummempaa pohtimatta.


Toisinaan kuitenkin joudut puntaroimaan itse ja ehkä jopa hakemaan tietoa. Ainoa varma tie oikeaan päätökseen on rakentaa tai remontoida kolme taloa ja kokeilla jokaisessa erilaista lattiaa. Minä olen tehnyt niin. Vinyylilankku on minun mielestäni ehdottomasti paras. Se ei tarkoita tietenkään, että se olisi sitä sinun mielestäsi. Silti suosittelen sinulle vinyylilankkua, koska minulla on kokemus kaikista neljästä lattiamateriaalista.
Kokemukseen perustuu myös suositukseni siitä, että jokaisen naisen kannattaa ainakin kerran elämässään kokeilla ketoruokavaliota. Kokeiltuani kalorilaskentaa, vähärasvaista ja täysjyväviljapitoista, kevyttä ja kasvista, herkkupäivää kerran viikossa sun muuta jojoilua, koen tämän ruokavalion yhtä mullistavana kuin vinyylilankun löytymisen lattiamateriaaliksi taloon. Helppoa, mukavaa ja hyvinvointia lisäävää!
TIETO JA TOTUUS


Emme voi väittää, etteikö päätöksiemme tueksi olisi tietoa tarjolla. Oikeastaan päinvastoin, tietoa on tarjolla aivan valtavasti. Netti on avannut meille loputtoman tiedon aarrearkun, joka ei lukemalla, katsomalla tai kuuntelemalla tyhjene. Paljon kuulee puhuttavan siitä, miten netissä liikkuu väärää tietoa. Varmasti, mutta se ei poissulje sitä, että netissä liikkuu myös erittäin paljon oikeaa ja uusinta tietoa, joka on lähempänä totuutta kuin mikään meille totuutena opetettu asia. Meille on opetettu, että "opettaja" puhuu ja sanoo, miten asiat ovat. Meidän ei tarvitse (eikä mielellään saakaan) sen jälkeen sen kummemmin miettiä itse, kyseenalaistaa tai epäillä, olisiko annettu tieto ainoa totuus.


MUUTTUVA TOTUUS


Totuudet muuttuvat, vieläpä kovaa vauhtia. Vielä 1930- luvulla tupakka antoi tenniksenpelaajalle energiaa ja lääkärit suosittelivat Lucky Strike- tupakkaa, koska se ärsyttää vähemmän kurkkua (lääkärit suorittivat empiiristä tutkimusta ja testasivat tupakkaa itse). Kukaan ei tuolloin kyseenalaistanut tätä totuutta. Sittemmin tupakka on kuitenkin todettu yhdeksi pahimmista myrkyistä ihmiselle.


Vielä 1950- luvulla voi oli terveellistä, mutta sen jälkeen totuus muuttui. Terveellistä alkoikin olla margariini, joka on valmistettu rypsi-, auringonkukka-, pellava-, ja soijaöljystä ja se vaatii kovettamisprosessin pysyäkseen rasiassa.

Nykyään totuus on muuttumassa jälleen! Nyt jo tiedetään margariinin olevan rasvahappokoostumukseltaan melko epäedullisia ihmisen terveydelle. Huonot rasvat ja transrasvat aiheuttavat yhdessä raffinoitujen hiilihydraattien kanssa elimistön hiljaista tulehdustilaa ja hapetustressiä, joka yhdistettynä insuliiniresistenssiin on suurin syy mm. 2- tyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja moniin muihin elintasosairauksiin, kuten alati lisääntyviin tulehduksellisiin suolistosairauksiin.


Margariinin tuleminen perusteltiin tutkimustuloksilla, jotka sittemmin ovat osoittautuneet vähintäänkin kyseenalaisiksi. Suosittelen katsomaan esimerkiksi tuoreen dokumentin Fat a Dokumentary (pystyt katsomaan dokumentin Vimeon kautta vuokrattuna 4.49€) tai Magic Pill- dokumentin joka löytyy NetFlixistä. Nämä dokumentit valottavat taustoja rasvahuijauksen, ontuvan kolesteroliteorian ja monen muun mielenkiintoisen asian suhteen. Margariini tuli muun ruokateollisuuden myötä ja kaiken taustalla on tietenkin raha. Raha, joka pyörittää maailmaamme. Raha menee monesti totuuden edelle.


Me elämme jatkumossa, jossa totuudet muuttuvat. Viralliset länsimaiset ravintosuositukset juontavat juurensa 1950- luvulle ja sieltä lähteneeseen ruokateollisuuden kehittymiseen. Koskaan aikaisemmin ihmiset eivät ole olleet yhtä tulehtuneita, sairaita tai ylipainoisia kuin nyt ja suunta on vain ylöspäin. On hämmentävää seurata, miten tiukasti virallisista suosituksista ja "totuuksista" pidetään kiinni mediassa ja miten tiukasti "opettaja" pitää kiinni omasta näkemyksestään, vaikka tarjolla on jo paljon tutkittua tietoa, joka kumoaa vanhoja kyseenalaisia tutkimustuloksia. Ja ennenkaikkea tarjolla on jo ihmisten kokemusta siitä, mitä tapahtuu, kun syö toisin. Suuret laivat kääntyvät uskomattoman, uskomattoman hitaasti...


Elintasosairauksiin, kuten 2- tyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, Alzheimerin tautiin (aivojen diabetes, 3- tyypin diabetes), PCO:n, tulehduksellisiin suolistosairauksiin ja moniin autoimmuunitauteihin on mahdollista vaikuttaa ketoruokavalion avulla. Miksi? Siksi, että ne ovat myös tulleet syömällä. Ne helpottavat, jopa joskus parantuvat sillä, millä ovat tulleetkin, ruoalla. 2- tyypin diabetes ei parane insuliinilla. Korkeaa kolesterolia ei ole tarkoitus hoitaa statiineilla. Alzheimeriin ei keksitä lääkettä, joka ei laittaisi potilaita voimaan vielä huonommin. Mutta tämä on kokonaan toinen, joskin erittäin mielenkiintoinen postauksen aihe.
TERVEELLISTÄ JA HERKULLISTA


Olemme oppineet, että terveellinen syöminen on vähän tylsää ja mautonta. Ruokaa joka ei tyydytä ihmisen tarvetta nauttia syömästään ateriasta. Salaattia ja kuivaa kanaa. Rahkaa ja ananasta. Jos emme pysty syömään tylsän virallisterveellisesti, niin sitten sorrumme syömme epäterveellisesti.


Mikä tekee ravinnosta epäterveellistä? Huono rasva yhdistettynä (huonoihin) hiilihydraatteihin. Pitkälle prosessoidut elintarvikkeet, jotka eivät enää ole kovin lähellä ruokaa. Ruoka- aineet, jotka laittavat meidät haluamaan niitä aina vain lisää. Pikaruoka. Vehnä. Sokeri. Keinotekoiset makeutusaineet. Leipä. Pasta. Ja niin edelleen. Ja tätä me syömme.


On kuitenkin mahdollista syödä todella herkullista ja tyydyttävää, terveellistä ruokaa ja voida samalla erinomaisen hyvin. Siksi siis valita ketoruokavalio.Jatkossa aion pureutua hieman syvemmin ketoruokavalion vaikutuksiin juuri näihin elintasosairauksiin. Omaa sydäntä lähellä ovat nimenomaan sydän- ja verisuonitaudit ja Alzheimer oman Apoe4- geenini vuoksi. Palataan asiaan!


Kurkista tarjous Hyvään Oloon- verkkovalmennukseen osoitteesta www.rouvaketo.fi . Saat -20 % 31.8. saakka! Hyvään Oloon- verkkovalmennuksessa on koottuna kaikki oleellinen tieto ketogeenisen ruokavalion aloittamista ja onnistunutta jatkoa sekä pysyvää elämäntapaa silmällä pitäen!


Hyvää viikonloppua,

toivottelee Rouva Keto


1 770 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page