top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Kulkevatko syksy ja sokeri käsikynkkää?

Syksyn pimenevät illat... ja aamut... ja lopulta kohti pimeintä aikaa mennessä myös päivät! Millaisilta ne tuntuvat sinusta? Saavatko ne käpertymään sohvan nurkkaan työpäivän jälkeen vai antaako syksy sinulle uutta energiaa? Olemme yksilöitä ja koemme mm. vuodenaikojen vaihtelut hyvin eri tavalla. Toisilla luovuus ja energia nousee huippuunsa syksyllä, kun kesällä on ensin ladattu akut ja toisilla taas syksy tuo mukanaan enemmänkin alakuloa ja väsymyksen tunnetta. Yhteistä meille on kuitenkin se, että elämäntavoilla ja ravinnolla voimme vaikuttaa jaksamiseen ja arjen energiaan hyvinkin paljon.


Syksyn tullen sokeri on yksi sellainen asia, joka hyvin usein voi olla se mukava kaveri, joka tuo hieman ihanaa luksusta ja jonkinlaista lohtuakin arkeen. Syksy, sohva ja suklaa, kyllä tämän kombon varmasti moni meistä naisista tunnistaa. Voi olla, että kesäherkuttelukin on jäänyt päälle ja syksyn tullen ei ainakaan tunnu helpommalle jättää sokeria vähemmälle. Joulusuklaatkin tulevat kauppoihin nykyään jo syyskuussa...


Sokeri on ongelmallinen asia monille naisille, mitäpä tuota kieltämään. Pahimmillaan se voi ohjailla todella paljon päivittäistä elämää, joskus niin, että sen tiedostaa, joskus tiedostamattakin. Keho kaipaa konkreettisesti sokeria edes jossain muodossa ja jos se saa sitä päivittäin runsaasti terveelliseksikin mielletyssä muodossa eli leivän, erilaisten puurojen, pastan ja hedelmien muodossa, se kaipaa sitä kyllä lisää. Jos ruokavalio on kovin hiilihydraatti- eli sokeripitoinen, voi proteiinin ja rasvan saanti jäädä liian vähäiseksi ja tämä ei ole omiaan edesauttamaan tyytyväistä ja ravittua oloa. Tästä seuraa yleensä yhä suurempi tarve saada lisää sokeria keholle, kun verensokeri heittelee ja vaatii tasausta vähän väliä. Toki valkoinen sokeri itsessään myös koukuttaa mieltä haluamaan sitä säännöllisesti lisää. Kun mukaan soppaan heitetään vielä tunteet ja elämä, niin sokerisoppa onkin valmis. Sokerista ei oikein hyväntuntuista energiaa saa, vaikka sitä aikanaan on sellaisenakin markkinoitu. Sokeri antaa ensihuuman jälkeen lopulta hyvin väsyneen, samean ja epätasaisen energian.

Mutta eipä hätää! On olemassa oikeasti tehokkaita keinoja päästä eroon sokerikoukusta. Tärkein on tietenkin olla syömättä sokeria, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, ainakin nopeasti ajateltuna. Sokeri on tärkeä jättää pois ihan kokonaan, mutta se on myös korvattava jollain ja tässä tapauksessa sokeri korvataan herkullisella ja erittäin tyydyttävällä ravinnolla. Saattaa tietysti tuntua utopistiselta, että ihanat luomukananmunat, voi, juusto, lohi ja liha voisivat korvata sokerin, mutta usko tai älä, niin ne tekevät ja muutamia viikkoja myöhemmin huomaat olevasi vapaa sokerista. Se on uskomattoman ihana tunne, jos et ole vielä sitä kokenut. Samalla tapahtuu monenlaisia muitakin positiivisia muutoksia; vatsa rauhoittuu, iho ja silmät kirkastuvat, keho alkaa kiinteytyä ja koko naisen energia muuttuu aivan erilaiseksi. Jos et ole vielä kokeillut, niin kokeile ihmeessä! Sokeriton joulukin on jotain ihan nextiä leveliä ja ehdit hyvin oppimaan uuden tavan ajatella ravinnosta ja hyvinvoinnista siihen mennessä. Syksyn ja sokerin ei tarvitse kulkea käsikynkkää ;)


Lämpimästi tervetuloa mukaan suosittuun KokoNainen- verkkovalmennukseen heti tänään! Ota homma haltuun, yhdessä olemme enemmän 🖤


Sokerittomin, mutta sitäkin makeammin terveisin,


Rouva Keto
503 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page