top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

KOKONAISUUDET

Elämä, maailma, aika ja me ihmiset koostumme kokonaisuuksista. Kokonaisuus on parhaimmillaan tasapainoinen tekijöidensä summa, joka toimii ja tasapainottaa itse itseään.


Koko ihmisen eletty elämä on kokonaisuus syntymästä kuolemaan. Sen tasapainoa on kuitenkin vaikea hahmottaa ihmiselämän pituuden (joka on lyhyt!) vuoksi. Jokaisen ihmisen elämä lienee lopulta omalla tavallaan tasapainoinen kokonaisuus, jossa onni ja epäonni, ilo ja suru, voittaminen ja häviäminen aina pysyvät tietyllä tavalla tasoissa. Kokonaisuuteen voi itsekin paljon vaikuttaa, joten on turha heittäytyä siihen luuloon, että mitään ei ole tehtävissä!


Myös matka muutokseen on kokonaisuus. Ennen kaikkea, ihminen on kokonaisuus. Muutosprosessi ja ihminen kokonaisuutena on erityisen kiinnostava kokonaisuus!

Muutosmatka


Olen itse ollut muutosmatkalla viisi vuotta ja matka jatkuu edelleen. Vasta matkan aikana olen tajunnut monta asiaa ja oppinut ymmärtämään, että todellakin kulunut fraasi ”päämäärä ei ole tärkein, nauti matkasta”, pitää paikkansa. Muutosmatka on kokonaisuus.


Muutoksen liikkeelle lähteminen vaatii omat, pitkät ajatusprosessinsa ja tapahtumansa, kypsymisen, joka lopulta sysää muutoksen liikkeelle. Jokainen meistä on ainutlaatuinen kokonaisuus, mutta muutoksen toteuttamiseen ja toteutumiseen meillä pätevät todennäköisesti pitkälti hyvin samanlaiset mallit.


Oma muutosprosessini monien elämäntapojen, kuten ravinnon ja liikunnan, mutta myös oman arvomaailman selkeyttämisen ja henkisen kasvun myötä on ollut todellakin elämäni paras matka ja minulla on edelleen tavoitteita, joita haluan saavuttaa. Muutokseen tarvitaan tahtoa, halua ja motivaatio. Aitoa, sisältä tulevaa tarvetta tehdä muutos. Ulkopuolelta tuleva paine ei ole ratkaisu.


Muutokseen ei kannata lähteä niin, että rysäyttää kerralla kaiken uusiksi. Asioiden tulee antaa tapahtua rauhassa, askel kerrallaan ja kokonaisuuteen luottaen. Jos tänään on joku huonosti, se korjaantuu - jos ei huomenna, niin jonakin päivänä. Koska tasapaino säilyy aina ja kokonaisuus pysyy kyllä kasassa.
En tiedä, kuinka moni teistä haluaa tai haaveilee muutoksesta? Muutoksesta haaveileminen ei ole itseisarvo. Muutosta ei tarvitse hakea muutoksen vuoksi, vaan siksi, että muutos tuo mukanaan hyviä asioita elämään. Jatkuva tyytymättömyys tuo elämään ikävän, raskaan ja kielteisen sävyn, joka syö valtavasti energiaa. Jos asioita voi muuttaa, niitä kannattaa muuttaa. Jos ei voi, kannattaa olla tyytyväinen siihen, mitä on. Aidosti ja oikeasti, itselleen rehellisesti.


Ulkoiset asiat ovat monesti sellaisia, joihin meidän on olosuhteidenkin pakosta tyydyttävä. Koti ja sen huonekalut ja tapetit, auto, vaatteet... ulkopuolisia, materiaalisia asioita, joiden hankkimiseen tarvitaan rahaa ja joihin kyllästytään nopeasti. Ja jotka eivät lopulta vaihtamallakaan tuo välttämättä kuin hetken hyvää oloa. Tyytyminen vähempään materiaan tuo lopulta paljon tyytyväisyyttä elämään.


Sisäinen hyvinvointi, terveys ja tyytyväisyys itseensä sen sijaan on tavoittelemisen arvoinen asia. Se on jotain niin arvokasta, että sitä ei voi mitata rahassa. On kuitenkin mielenkiintoista, että tuon arvokkaan asian voi periaatteessa hankkia ihan ilman rahaa tai hyvin pienillä satsauksilla. Lukemalla, valmentautumalla, hakemalla uusia näkökulmia, pöllyttämällä arvonsa ympäri, ostamalla uudet lenkkarit tai laittamalla ostoskorin sisällön uusiksi ruokakaupassa. Toisinaan sisäinen hyvinvointi voi vaatia suuria, rohkeita ja isojakin muutoksia ja uhrauksia, kuten omalla kohdallani on käynyt, mutta useimmiten selviää pienillä askelilla eteenpäin.


Olen ajatellut olevani validi puhumaan ja kirjoittamaan rohkeasta muutoksesta, koska olen itse tehnyt sen. Haluan kannustaa myös muita naisia löytämään oman, itsensä näköisen tavan elää. Niinpä luon pikkuhiljaa uutta. Rouva Keto on brändi ja kokonaisuus, joka tarjoaa naisille muutosta, rohkeutta ja innostusta lähteä muuttaamaan elämänsä sellaiseksi, kuin haluaa sen olevan. Jokaisen naisen tulisi saada kukoistaa ja voida hyvin, KOKO NAISUUDESSAAN.


Kokonaisuus lopulta koostuu hyvin yksinkertaista asioista ja kivijalka hyvinvoinnille on ravinnossa. Tähän kietoutuu kuitenkin paljon muutakin ja siksi olen nyt lähdössä kirjoittamaan omaa kirjaani elämäntapamuutoksesta. Kirjan ydin on ketoelämäntavassa, mutta se sisältää paljon kokonaisvaltaisempia ajatuksia, kuin vain pelkän ruokavalion näkökulman. Kirja julkaistaan E- kirjana ja toivottavasti ennen joulua.


Lähden myös opiskelemaan ravintoneuvojaksi ja uskon tämän tuovan paljon lisää näkökulmia naisen ravitsemukseen ja terveyteen ja tukevan edellisiä koulutuksiani hoitoalan ammattilaisena ja rentoutusvalmentajana.


Rouva Keto tarjoaa sinulle Hyvään Oloon- verkkovalmennuksen ja sen sisältöä tukevat kokkailuvideot YouTubessa, arkiset tarinat ja kuvat Instagramissa, blogikirjoitukset ja Facebook- sisältöä. Tavallisen, aikuisen naisen elämää läpi pysyvän muutosmatkan.


Jos sinulla on tarve muutokselle, tule mukaan ❤️

229 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page