top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Itsenäisyys on osa hyvinvointia.

Tänään vietetään jälleen meille suomalaisille hyvin tärkeää ja tunteellistakin päivää, Suomen itsenäisyyspäivää. Itsenäisyys on valtavan merkityksellinen asia, eikä ainoastaan valtiollinen itsenäisyys, vaan myös yksilön itsenäisyys. Vain itsenäiset ihmiset voivat luoda itsenäisen maan ja kun nykyajassa on olemassa moniakin mahdollisia itsenäisyyttämme uhkaavia asioita, nousee yksilön toiminta itsenäisyyden puolesta yhä merkittävämpään rooliin. Itsenäisyys ei ole pelkkä sana, vaan se vaatii sanojen mittaista toimintaa. Eikä tässä nyt tarkoiteta maan puolustamista aseilla, vaan ihmisten toimintaa omassa arjessaan. Itsenäisyys on lahja ja sellaisena sitä pitää arvostaa. Itsenäisyys on sen arvostamista, mitä hyvää meillä on ja kykyä olla siitä kiitollinen.


Itsenäisyys on erittäin suuressa roolissa myös yksilön hyvinvoinnissa. Kun ihminen syvästi oivaltaa vastuunsa omasta hyvinvoinnistaan ja riemastuttavan vapauden tehdä itsenäisiä valintoja sen hyväksi, hän oivaltaa elämän ja oman itsensä kannalta jotain todella oleellista. Itsenäisyys voi edellyttää joskus haastaviakin päätöksiä ja oman polun valitsemista, vaikka kukaan muu ympärillä ei valitsisi samaa tietä. Toteutuakseen ja tuodakseen mukanaan hyvinvointia, itsenäisyys vaatii usein siis myös rohkeutta toimia ja nimenomaan tavoilla, jotka kokee itselle parhaaksi. Tämä on itsenäisyyden lahjan arvostamista parhaimmillaan.


Uusi vuosi on taas tulossa. Moni meistä miettii, että tuleva vuosi on taas entistä parempi ja niinhän se onkin, kaikkine iloineen ja murheineen, koska elämä nyt vaan on ihmisen parasta aikaa. Ei kannata odottaa erityisiä tilanteita, sillä elämä on erityistilanne ihan joka päivä.


Hienoa itsenäisyyspäivää jokaiselle, nautitaan itsenäisyydestä kaikissa sen muodoissa.


- Heli -
281 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page