top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

Hei kaikki tottelemattomat hiilarikammoiset ja sellaiseksi haluavat!

Päivitetty: 10. elok. 2019


MUUTOS


Odotimme kuin kuuta nousevaa, mitä jännittävää tapahtuu, kun tulee vuosi 2000 ja kun ei mitään kovin jännää tullut, jäimme odottamaan vuotta 2012, jolloin koko maailman piti loppua. Sekin meni pipariksi, kun Mayojen ennustuksia oli nähtävästi tulkittu täysin päin mäntyä. Mitähän jännää vuonna 2020 on tiedossa?


Kyllä uusi vuosituhat kuitenkin toi jotain erilaista tullessaan. Oletko havainnoinut, että meneillään on MUUTOS? Kyllä ja se on ollut meneillään koko tämän vuosituhannen ajan ja vauhti tuntuu kiihtyvän! Muutokseen menee aina aikaa, mutta se on alkanut. Ihmisten ajattelu muuttuu. Puhun itse tietoisuuden lisääntymisestä, vaikka se voi jonkun mielestä olla vähän raastava termi. Omalla kohdallani tietoisuuden lisääntyminen tarkoittaa yksinkertaisesti uusien asioiden tiedostamista ja näkemistä ja niille avautumista. Uusia näkökulmia, ajatuksia ja uutta tietoa, joita on valmis omaksumaan ja joista kiinnostuu ja haluaa ottaa osaksi elämäänsä. Ja olen kyllä kovin kiinnostunut myös henkisestä tietoisuudesta, mutta ei sotketa sitä nyt tähän.


Muutos on ainoa pysyvä olotila, näinhän se on. Ja aina kun on muutosta, on myös voimakasta vastarintaa eli siis käytännössä koko ajan. Mitä enemmän muutosta ja uutta, sitä enemmän vastarintaa. Varmasti hurja yllätys, mutta otan tästä esimerkiksi ketogeenisen ruokavalion. "Karppaus" oli "muotia" vuosituhannen vaihteessa ja nyt taas. Mutta ei kyseessä ole mikään muoti- ilmiö. Kyseessä on muutos. Haluttiin sitä tai ei.


VASTARINTA


Ketogeeninen ruokavalio on yksi voimakkaimmin tunteita ja vastarintaa herättävä ruokavalio ja onkin mielenkiintoista miettiä, että MIKSI ihmeessä?! Kokemukseni mukaan voimakkaimmin sitä kritisoivat ihmiset, jotka eivät ole joko ikinä kokeilleetkaan ruokavaliota tai ihmiset, jotka ovat kokeilleet ruokavaliota, mutta ovat tehneet sen väärin. En väitä, että ketogeeninen ruokavalio sopisi kaikille ja puhunkin paljon oman kehon kuuntelemisesta. Tuhannet ihmiset (itseni mukaan lukien) kuitenkin voivat hyvin ketogeenisellä ruokavaliolla, pudottavat painoa ja saavat helpotusta lukuisiin vaivoihin, joten siinä mielessä on erittäin perusteltua puhua ketogeenisen ruokavalion puolesta ja suositella kokeilemaan sitä.


"Hiilarikammo" on sana, jota kammoan. Ketogeenisellä ruokavaliolla ei "kammoksuta" hiilareita. Niitä otetaan riittävä ja sopiva määrä (20, 50 tai jopa 100 grammaa) hyvistä lähteistä kuten esimerkiksi maanpäällisistä kasviksista, marjoista, siemenistä, pähkinöistä ja rasvaisista maitotuotteista.

Jostain syystä se, että hiilareita ei syödä 200-300 grammaa ja niitä ei saada täysjyväviljasta, perunasta, hedelmistä ja tuoremehuista (+ jäätelöstä, leivonnaisista, kekseistä, karkeista, sipseistä, limsasta, rahkoista ja vatsantoimitusjugurteista) tuottaa kovasti päänvaivaa sekä heille, jotka haluavat hiilareita syödä, että heille jotka toimivat virallisen totuuden torvina.


Katsoin juuri klipin, jossa ravitsemusterapeutti.. äää... suositteli... äää... leipää kansalle. Näytti ihan sille, että henkilön oli äääää.... hyvin vaikea... äääää... puhua asiasta... äääää... että täysjyväviljassa on paljon... ääääää... hyviä vitamiineja... äääää... ja sitä kannattaa syödä... äääää.... ja ihmisen elimistö... ääää... tarvitsee hiilihydraatteja... äää ja kuituja ää. Henkilö sulki silmiään, katseli alaspäin ja näytti sille, että hänet oli laitettu puhumaan asioita, jotka ovat sekä epätotta että valhetta ja joita hän ei ehkä itsekään allekirjoittanut. Minä en ainakaan vakuuttunut tuosta klipistä. Ruisleivästä, vehnäpastasta, riisistä tai hedelmistä ei saa mitään niin ylivertaista, mitä ei saisi ketogeeniseen ruokavalioon kuuluvista ruoka- aineista.


Leipää... äää. Kuituja ja vitamiineja. Monille myös paljon pierua ja muuta kivaa.

Ketogeenisestä ruokavaliosta liikkuu myös väärää ja vääristeltyä tietoa.

"Ketogeenisellä ruokavaliolla ei voi olla pitkään, aivot kärsivät, koska ne tarvitsevat glukoosia ravinnokseen." Ja saavat sitä kyllä!

"Ketogeeninen ruokavalio tukkii verisuonet." Rasvan verisuonia tukkiva vaikutus on kumottu aika moneen kertaan ja monilla ihmisillä kolesteroliarvot parantuvat ketogeenisellä ruokavaliolla.

"Ketogeeninen ruokavalio on yksipuolinen ja rajoittava." Hahhaa.

"Ketogeeninen ruokavalio vahingoittaa munuaisia, koska se sisältää runsaasti proteiinia." Ruokavalio sisältää virallisten suositusten mukaisen määrän proteiinia, mieluummin jopa hieman vähemmän, jos haluaa pudottaa rutkasti painoa.

Tämä on ehdoton lempparini: "Ketogeenisellä ruokavaliolla ihminen joutuu todellakin juoksemaan ruokansa perässä. Dieettiä voi jaksaa vähän aikaa, mutta tuskin kovin kauaa." MITÄ IHMETTÄ :D :D Emme me nyt sentään joudu metsästämään hirviä saadaksemme lihaa :D

Mikään näistä ei pidä paikkaansa. Olen lukenut kommentteja, joiden mukaan se myös rikkoo naisen hormonitoiminnan. Päinvastoin. Oikein toteutettuna ketogeeninen ruokavalio tasapainottaa hormonitoimintaa, rauhoittaa PMS- oireita ja ylipainon vähentyessä hyvin monesti kateissa olleet kuukautiset ilmaantuvat taas ja kierto säännöllistyy, jolloin myös kauan toiveissa ollut vauva saattaa saada alkunsa. Elimistölle toki ottaa aikaa tottua uuteen ja aluksi jonkinlaiset muutokset ja poikkeukset hormonitoiminnassa ovat mahdollisia.


Yksipuolista. Juoksin tämän perässä läkähdyksiin asti.


Ketogeeniseen ruokavalioon voi lähteä väärällä tavalla, jättämällä vain vauhdissa hiilarit pois ja huomioimatta muita erittäin tärkeitä muutoksia. Elimistön muuttuessa sokeripolttoisesta rasvapolttoiseksi tapahtuu suuri muutos ja se täytyy huomioida oikealla tavalla. Ketogeenistä ruokavaliota ei siis kannata lähteä toteuttamaan "pystymetsästä" vaan mieluummin ohjattuna, jolloin tuloksetkin ovat paljon parempia. Silloin ei tarvitse liittyä siihen porukkaan, joka kertoo että "Kerran kokeilin, ei sopinut minulle, aivan hirveä dieetti! Nyt on aika unohtaa se hiilarikammo, ihminen tarvitsee hiilaria, joten syökää ihmiset LEIPÄÄ, pastaa, riisiä, perunaa ja hedelmiä!"


Viime aikoina on ollut aistittavissa suuri hätä virallisen koneiston puolella; valtamedia uutisoi vähintään viikoittain erilaisista ruokavalioon liittyvistä aiheista, huvittavuuteen asti. Muistakaa, että margariini on terveellistä! Välttäkää tyydyttynyttä rasvaa! Leipä on hyvää ja terveellistä, syökää paljon leipää! Uutisoinnissa on vajottu kovinkin alhaiselle tasolle. Ketogeeninen ruokavalio on tuotu esiin esimerkiksi Minäminä- dieettinä, joka on itsekäs sekä ekologisesti, että eettisesti. Noloa.


Herää kysymys, miksi juuri tämä ruokavalio on niin huolestuttava, että sen kitkemiseksi yritetään tehdä kaikki mahdollinen käännytystyö? Onko se huolestuttava kenties siksi, että sitä on jo hieman tutkittu ja tulokset osoittavat myönteisiä vaikutuksia? Onko se huolestuttava siksi, että ihmisillä on siitä huolestuttavan positiivisia kokemuksia?


Vai ihanko vain siksi, että virallinen taho on huolissaan ihmisten sydänterveydestä kun syödään liikaa rasvaa ja suoliston kunnosta, jos ei syödä tarpeeksi leipää? Vaiko siksi, että kasvotkin voi menettää...?Minäminä- dieettiin kuuluvia ruoka- aineita

JOKAISEN OMA VALINTA


Yhtä asiaa minä en ymmärrä. Miksi jokainen ei saisi syödä, kuten parhaaksi näkee? Miksi ihminen ei saisi syödä hyvin ja tasapainoisesti, hoikistua, virkistyä ja voida hyvin? Miksi ihminen ei saisi ottaa itse vastuuta omasta terveydestään? Miksi ei saisi päästä eroon lääkkeistä, treenata rasvan voimalla tai nukkua hyvin? Jokainen saa syödä hiilihydraatteja juuri niin paljon kuin kokee sopivaksi, tai olla syömättä, eikä kenenkään tarvitse selitellä tai perustella toiselle ihmiselle tai edes lääkärille tapaansa syödä. Jos elämässä on ongelmia; ylipainoa, turvotusta, vatsavaivoja, hormoniepätasapainoa, väsymystä ja mielitekoja, niin miksi ei saisi kokeilla, voisiko ketogeeninen ruokavalio tuoda parempaa oloa ja hyvinvointia? Arvatkaa mitä? Ei olekaan mitään syytä, miksi ei! SAA! Ihan maailman parasta!! Sinä saat ja voit!


Olette varmasti huomanneet, että haluan kovasti jakaa ketogeenisen ruokavalion ilosanomaa. Miksi? Olen tehnyt valintojani omien arvojeni pohjalta, siksi että voisin hyvin ja voisin olla onnellinen. Se on vaatinut valtavan suuria ja rohkeita päätöksiä, mutta se on saatellut minut tähän; hyvinvoivaksi ja onnelliseksi. Olen tottelematon ja teen asioita kuten itse haluan. Sellaisia ihmisten ja erityisesti naisten, tulee mielestäni tässä muuttuvassa maailmassa ollakin. Vastuu on sinulla. Olen luonteeltani auttaja, haluan muuttaa maailmaa, jakaa ajatuksia ja hyvinvointia ja teen sen oman kokemukseni ja oppimiseni kautta.


Alla olevissa kuvissa on nähtävissä oma muutokseni. Olen -10 kiloa kevyempi ja -10 kiloa vähemmän vaivaantunut. Ja + 10 kiloa onnellisempi ja virkeämpi.


Tottelemattomasti,


Rouva Keto

591 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page