top of page
  • Writer's pictureRouva Keto

"Älä syö mitään, mitä mainostetaan."

Tämän ohjeen antoi lääkäri Antti Heikkilä. Aloin tämän jälkeen kiinnittää huomiota mainoksiin ja toden totta; onpa mainos televisiossa, radiossa, bussipysäkillä tai lehdessä, mainostettava tuote ei oikein koskaan ole mitään syömisen arvoista. Missään ei mainosteta oikeaa kermaa tai voita, ei öljyjä tai rasvaisia juustoja, kunnon lihaa tai kalaa. Sanomalehden viikonlopun tarjoukset syöttävät meille lähes pelkkää roskaa. Osta eurolla viisi mikrohampurilaista! Mainostetaan vain välipalapatukoita, kymmeniä erilaisia jugurtti,- rahka,- tai proteiinivanukkaita, eineksiä, virvokkeita ja puolivalmisteita ja totta kai nyt roskaruokaa varsinkin. En ole törmännyt vielä yhteenkään mainokseen, jossa mainostettaisiin jotain järkevää syötävää. Tällä hetkellä radiossa pyörii mainos, jossa rallatetaan kuinka täytyy joka päivä muistaa syödä välipalaa (muista syödä välipalaa, muista syödä välipalaa, MUISTA NYT HELVETTI SOIKOON SYÖDÄ SITÄ VÄLIPALAA, lallallaa) ja tyrkytetään välipalaksi jugurttia (jossa on varmastikin 30% vähemmän sokeria; siis enää vain kuusi ja puoli palaa). Muista syödä välipalaa, voit syödä kaksikin kertaa päivässä välipalaa, että pysyt hiilarikoukussa varmasti ja ostat tämä meidän jugurtin. Syö siis välipalaa ja välipalan välipalaa. Se pitää verensokerin epätasais... tasaisena!


UNELMAPUOTINI


Jos minua varten tehtäisiin kauppa, se olisi tosi pieni. Siellä olisi maitohyllyssä turkkilaista jugurttia, kuohukermaa, smetanaa, ranskankermaa ja voita. Juustohyllyssä voisi olla kyllä reilumminkin kaikenlaisia ihania laadukkaita rasvaisia juustoja. Cheddaria, parmesania, ricottaa, mascarponea, manchegoa, goudaa, tilsitjuustoja, leipäjuustoa. Auraa, brietä, halloumia, fetaa, mozzarellaa... Liha-, kala,- ja äyriäistiski voisi olla myös pitkä ja monipuolinen, samoin kasvisosasto ja kaupassa myytäisiin suomalaisia marjoja. Valikoisin myös mielellään erilaisista kylmäpuristetuista öljyistä, mutta jos joku olisi valikoinut minulle muutaman hyvän öljyn, ei tuon hyllyn tarvitsisi olla iso. Kananmunat voisin ostaa kaupasta myös, jos tietäisin, että ne ovat takuulla tuoreita. Pähkinöitä ja siemeniä olisi mukava pieni korillinen, mistä valita, sekä pieni hyllykkö upeita viinejä ja erilaista tummaa suklaata. Tässä olisi kauppani. Mahtuisi varmasti muutamaan neliöön tämä ihana pieni ketopuoti. Jossain maailman kolkassa löytyykin varmasti jo tällainen unelmamesta. Ai niin, ja kaupassa voisi olla töissä oman kaupunkini keskustan Lidlin aurinko, joka saa ystävällisellä palvelullaan koko kaupan iloitsemaan ja aina niin hyvälle tuulelle :)


Unelmamestan sijasta sitä joutuu kuitenkin käydä ihan tavallisessa kaupassa hämmästelemässä. Katso seuraavalla kerralla siellä uusin silmin, jos et ole vielä koskaan katsonut. Katso maito- ja jugurttihyllyjä, rasvaosastoa, leipähyllyjä, paistopisteitä, pulla-, ja keksihyllyjä, murohyllyjä, limsa- ja karkkihyllyjä, jäätelöaltaita, leikkeleosastoa, kymmeniä einesmetrejä, sipsi- ja naksuosastoja. Jos niitä katsoo ja NÄKEE, on vaikea olla tajuamatta, miten tämä maailma kulkee. Se kulkee elintarviketeollisuuden ja siitä jatkumona lääketeollisuuden talutushihnassa. Kun maitohyllyssä löytyy viittätoista eri tavalla käsiteltyä maitoa tai "maitojuomaa" ja vähintään kahtakymmentä erilaista "perus"jugurttiakin, niin minulla ainakin alkavat hälytyskellot soida päässä. Tässähän täytyy olla jotain mätää...? Miksi meille halutaan syöttää tuota teollista, ravinneköyhää, rasvatonta ja sokerilla kyllästettyä "ravintoa"? Ja miksi suostumme syömään sitä, kun vastaus on hyvin yksinkertainen: Voi jättää ostamatta kaiken tuon ja ostaa oikeaa ruokaa, josta valmistaa itse hyvin helposti oikeaa, ravitsevaa ja herkullista ruokaa. Tämä ei tule missään tapauksessa kalliimmaksi, ei vaan loppujen lopuksi halvemmaksi. Ja terveellisemmäksi.


Ei siis osteta ja syödä mitään, mitä mainostetaan ;)

Tässä on vain murto-osa ketogeenisen ruokavalion herkuista!


3 972 katselukertaa3 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

3 Comments


Rouva Keto
Rouva Keto
Feb 26, 2019

Hei! Upeaa! Kiva jos Rouvan blogista kuuluu muuallakin :) Luin juuri SuSu- kirjan ja se todella avaa varmasti monelle asioita, hieno kirja!

Like

Marja Ylösmäki
Marja Ylösmäki
Feb 24, 2019

Olli Postin uutta kirjaa Supermarket Survival voisi käyttää siihen asti, kunnes joku perustaa ketokaupan. Olen ollut VHH:llal vsta 2003 ja ketodieetillä vsta 2014. Kakkosdiabetes ja piennivelrikko ovat remissiossa.

Löysin tämän blogin Heikkilän terveysklubilaisen vinkistä.

Like

Riitta Virtanen
Riitta Virtanen
Feb 23, 2019

Hyvä kirjoitus! Olen jo pitkään harmitellut, kun kauppojen valtavasta valikoimasta on niin vaikea löytää syötävää.

Like
bottom of page