KETOGEENINEN RUOKAVALIO

Ketogeeninen ruokavalio on yksinkertainen, helppo, terveellinen ja hyvä tapa syödä.

Se on nautiskelijan ruokavalio.

 

Ketogeeninen ruokavalio on vähän hiilihydraatteja, kohtuullisesti proteiinia ja runsaasti hyvää rasvaa sisältävä ruokavalio. Hiilihydraatit ruokavalioon saadaan pääosin maanpäällisistä kasviksista ja marjoista, pähkinöistä, siemenistä, erilaisista ketoleivistä ja rasvaisista maitotuotteista. Hyvää rasvaa on kaikki luonnollinen rasva ja jokainen voi valita itse tasapainon kylmäpuristettujen öljyjen, pähkinöiden ja siemenien sekä maito- ja eläinrasvojen välillä. Proteiinia syödään kohtuullisesti, suositusten mukainen määrä ja suositaan yksinkertaisia ja alkuperäisiä raaka- aineita. 

Ketogeenisellä ruokavaliolla elimistö muuttuu sokeripolttoisesta rasvapolttoiseksi. Tällöin puhutaan ketoosista, jolloin elimistö käyttää sekä maksan rasvasta muodostamia ketoaineita, että rasvaa polttoaineenaan. Ketoosi on luonnollinen aineenvaihdunnan tila ja ketoosissa voit olla pitkiäkin aikoja. Todennäköisesti ihmiset ovat aikojen saatossa olosuhteiden sanelemina eläneet juuri ketoosissa ja pienemmällä määrällä hiilihydraatteja kuin nykyään. Ketogeeninen ruokavalio ei tarkoita meille nykyihmisille vähäisiä kaloreita, vaan ravinnon makrosuhteiden muuttamista ja terveellisten valintojen tekemistä. 

Ketogeeninen ruokavalio sopii useimmille ja sitä voidaan soveltaa hiilihydraattimäärien osalta. Se tasapainottaa elimistön hormonitoimintaa, kuten insuliinituotantoa. Ketogeeninen ruokavalio pudottaa tehokkaasti painoa ja lisää huomattavasti energiatasoja. Ketogeenisellä ruokavaliolla on paljon myönteisiä vaikutuksia kehon toimintaan.

Olethan perusterve ja vailla lääkityksiä, kun aloitat ruokavalion. Tarvittaessa sinut ohjataan ravintoneuvojan tai -terapeutin ohjaukseen. Jos sinulla on perussairaus tai lääkitys, keskustele ruokavalion aloituksesta lääkärisi kanssa. 

 

 

ROUVA KETO®

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube